[ FilaObrenovac @ 11.04.2007. 22:59 ] @
Pozdrav drustvo
E ovako imam jedan gadan problem koji se odnosi na login na sql server a evo i ocemu je rec ..
Do skoro sve je radilo kako treba inace sql2003 se nalazi instaliran na masini sa win 2003 serverom i baza mi je normalno radila, medjutim pre par dana sam pokusao da udjem preko enterprize menadzera ida dodam neka polja u tabelama i server iako je konektovan mi ne dozvolajva da to uradim jer kao konekcija nije uspela idi u registration properties sql/a i tamo podesi pa pokusaj ponovo.Inace koristio sam windows autentikaciju za to i dalje je sve to cekirano u properties_u li on odbija da me pusti do baze.
E to je taj problem i bio bih jako zahvalan kada bi mi neko pomogao...
Hvala
[ zelbi @ 12.04.2007. 00:24 ] @
jesi pokusao sa jednim SQL kontom ili "sa" kontom ?
[ FilaObrenovac @ 12.04.2007. 14:30 ] @
Hm pazi ovako ja sam vishe .net programer nego strucnjak za sql pa ako mozes ukratko da mi opshes proceduru toga sa kontom bio bih ti do neba zahvalan...
Hvala unpred
[ zelbi @ 12.04.2007. 15:40 ] @
imas dva nacina da se logujes u MS SQL, to sigurno vec znas :

- Windows Authentication
- SQL Server Authentication

Ako nisi stavio password na SQL Server konto "sa", onda otvori SQL Server Management Studio 2005 :

1. promjeni "Authentication" u "SQL Server Authentication"
2. u "User" stavi "sa"
3. u "Password" ostavi prazno ako nisi stavio password kada si instalirao SQL Server
4. klikni na "Connect"

Ako imas SQL Enterprise Manager 2000, onda lijevi klik na server, pa properties i promijeni parametre konekcije

Kada si to napravio i uspijo se konektirati, pogledaj u Security koji su kontovi konfigurisani i koja prava imaju.

pozdrav
[ FilaObrenovac @ 12.04.2007. 22:38 ] @
Hvala ti puno radi....:)
[ priki @ 21.04.2007. 09:06 ] @
hm, ovo je malo smesno
:)

Citat:
FilaObrenovac: Hm pazi ovako ja sam vishe .net programer nego strucnjak za sql pa ako mozes ukratko da mi opshes proceduru toga sa kontom bio bih ti do neba zahvalan...
Hvala unpred