[ komplikator @ 12.04.2007. 10:43 ] @
Pozdrav forumašima ! Prije 3-4 godine odradio sam jedan posao sa raveom. Reporti koji su tražili dosta sitnica, hrpe odataka za prikaz, razni preračuni tipa onderskih vrijednosti itd. Tada je to bilo u vezi s BDE. Izludio sam zbog nekih bedastoća, nedokumentiranosti i manjih i većih bugova. Nisam nikad skužio i savladao do kraja scriptiranje jer pola toga nije radilo i bilo je čudljivo. Tada sam se zarekao da više ne želim spomenuti Rave nego ću lijepo koristiti Quick Report u koji su mi se tada svi kleli kao fantastičan reporter gdje se može sve i svašta. Tako sam početkom godine odradio jedan manji program za praćenje rada i servisne evidencije - ovaj put u Quick Reportu. Kako li sam se tek iznenadio bugovima i muhama (i nedokumentiranosti) QuickReporta. Sad sam "ni vrit ni mimo" i više ne znam na što se odlučiti ? Rave mi se puno više sviša, sviđa mi se što cijeli projekt može ubaciti u bazu, u jedan file i sl. Baš to je ono što razlikuje različite inačice nekog programa od korisnika do korisnika (svako bi recimo svoj oblik računa, debljinu linija, raspored stuapca i sl.), podrška za barcode i još neke sitnice. Kakva su vaša iskustva s Raveom ? Ima li gdje više primjera i dokumentacije negao na njihovom free dijelu sitea i onoga što dolazi s D7 ? Koje su mu po vama najveće mane, a koje su mu najveće prednosti ? Predlažete li neku pametniju alternativu ? |