[ mperisic @ 13.04.2007. 12:10 ] @
Da li Cooler Master iGreen napajanja smanjuju temperaturu procesora i kućišta jer izvlače više toplog vazduha? |
[ mperisic @ 13.04.2007. 12:10 ] @
[ Miroslav Jeftić @ 13.04.2007. 12:31 ] @
Svako napajanje koje ima 12" ili čak i veći ventilator sa donje strane će izvlačiti vazduh, ne verujem da se u tom pogledu bitno razlikuje od drugih.
[ mperisic @ 13.04.2007. 12:41 ] @
Ja već imam CM napajanje ali pitam da li bi mi se temperatura procesora i kućišta smanjila kad bi imao iGreen napajanje? I da li je ono kvalitetnije pošto košta duplo više tj. da li se isplati?
[ Miroslav Jeftić @ 13.04.2007. 13:32 ] @
Kvalitetnije bi trebalo da bude, a ako ćeš ga kupovati samo da bi smanjio temperaturu, jeftinije ti je da uzmeš ventilator za kućište.
![]() [ czarkovic @ 13.04.2007. 14:24 ] @
Ako je napajanje slabo automatski se sve više greje u kućištu (procesor, grafička itd.)
iGreen napajanja imaju ventilator sa donje strane od 12cm koji obično stoji odmah iznad procesora tako da topao vazduh ovlači od njega i izbacuje napolje. Topla preporuka ti je da kupiš jedan kuler za kućište (8cm i li više zavisi od konstrukcije kućišta) koji će da izbacuje topao vazduh van kućišta. iGreen napajanja su dosta skuplja verovatno zbog manje oscilacije napona i veće efikasnosti (preko 80%) što je od velikog značaja. [ buljko @ 13.04.2007. 21:21 ] @
Citat: mperisic: Ja već imam CM napajanje ali pitam da li bi mi se temperatura procesora i kućišta smanjila kad bi imao iGreen napajanje? I da li je ono kvalitetnije pošto košta duplo više tj. da li se isplati? Jeste kvalitetnije ali, u drugom pogledu, temperatura u kucistu nece se razlikovati u odnosu na ono koje imas (120mm fan) bar sto se njega tice! Citat: Miroslav Jeftić: Svako napajanje koje ima 12" ili čak i veći ventilator sa donje strane će izvlačiti vazduh... ![]() ![]() [ Miroslav Jeftić @ 14.04.2007. 18:44 ] @
Uf, tek sad vidim šta sam lupio, cm su u pitanju naravno. ;)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|