[ Gogas @ 13.04.2007. 21:59 ] @
Pozdrav svima! Imam jedan cudan problem. Naime, laptop sa integrisanom wireless karticom (atheros AR5006EG) kacim na AP D-Link DWL-2100AP preko kog delim net. Signal je super, SNR je 57 dBm, u Windowsu kaze da se nakacio na AP na 54Mbit. Medjutim, povremeno sav saobracaj stane na sekundu-dve. Probao sam da pingujem AP i vecinom je ping 1ms, ali povremeno skace na 200-300ms (max. je bilo i oko 2000ms) a nekad cak kaze "Request timed out". Na AP se kacim samo ja, probao sam da promenim kabel koji ide od APa do switcha, cak sam probao i sa drugim AP-om... ista prica. Pri surfu ili downloadu se ne primecuje toliko, ali je nemoguce nprm. slusati radio preko neta. Link ka netu sigurno nije preopterecen, proverio sam a i sve radi OK kada se povezem kabelom (koji ide u isti onaj switch u koji ide i kabel od APa). Racunam da je problem u kartici ali mi nije jasno sta je u pitanju i kako to da resim. Probao sam sa "originalnim" drajverima (koje sam dobio uz laptop) za wireless karticu, a skinuom sam i najnovije drajvere sa Microsoftovog sajta. Nije pomoglo. Svaka pomoc je dobrodosla. Sve najbolje! |