[ Prokleta_Nedelja @ 14.04.2007. 21:46 ] @
Imam jedan mali problem. Ako ucitam podatak u neko tekst polje, izmjenim ga, i kliknem na update onda vidim da je vrijednost tog tekst polja ista kao onda kada sam ucitao. Primjer koda:

Code:

Dim veza As New MySqlConnection("server=localhost;database=baza;uid=root;pwd=sifra;")
    Dim kom As New MySqlCommand("select naziv from tbkategorije", veza)
    Dim citac As MySqlDataReader

Page Load

veza.open
citac=kom.executereader
citac.read
textbox1.text=citac.item("naziv")
citac.close
veza.close

End Sub

Zamislimo da je ucitao u textbox1 vrijednost "arhitektura". Poslije izmjenim textbox1 ukucam novu vrijednost npr "gradjevina". Ako naredim ispis sadrzaja textboxa kao npr
Code:
Response.Write(TextBox1.Text)

dobijem ispis opet "Arhitektura" umjesto "Gradjevina" iako sam polje izmjenio. O cemu se ovdje radi?
[ mmix @ 16.04.2007. 13:05 ] @
Jel to winforms ili asp.net?
[ Drasko M @ 18.04.2007. 16:31 ] @
Kod koji si napisao lici na kod koji bi trebalo da unosi u textbox neki podatak iz baze. Kod koji unosi podatak u bazu nisi prikazao (ili uopste napisao)
[ sallle @ 18.04.2007. 19:33 ] @
Code:

Dim veza As New MySqlConnection("server=localhost;database=baza;uid=root;pwd=sifra;")
    Dim kom As New MySqlCommand("select id,naziv from tbkategorije", veza)
    Dim citac As MySqlDataReader
dim id as integer
Page Load

veza.open
citac=kom.executereader
citac.read
textbox1.text=citac.item("naziv")
id = citac.item("id")
citac.close
veza.close

End Sub
-------------

dim naredba as string
naredba = "update tbkategorije " + "set naziv = " + textbox1.text + "where id =" + id;
Dim kom as New MySqlCommand (naredba,veza)

Update Click
veza.open
citac = kom.executenonquery
citac.close
veza.close

end sub

Ne znam bas VB pa se malo frljam sa sintaksom, ali u load naredbi treba u select da ubacis i ID (da bi mogo da pristupis kasnije redu koji treba da updateujes.
A na update click treba u bazu da posaljes update naredbu (slican princip kao za select).
[ Prokleta_Nedelja @ 19.04.2007. 07:03 ] @
Niste razumjeli u cemu mi je problem. Nije mi problem upis ili citanje iz baze. Kada nesto ucitam iz baze u tekstualno polje zatim to polje izmjenim, ako ga probam upisati u bazu - opet mi prikaze vijednost iz tekst boxa kao sto je bilo prije nego sto sam ga izmjenio. Npr

Ucitam ime iz baze, u text polju se prikaze "Pero Perovic"

To ime prekucam i napisem "Marko Markovic"

Pritisnem dugme da snimi u bazu

komanda.commandtext = "Update Tabela set Ime='" & TextBox1.text &"' where id = 1"
komanda.executenonquery

Medjutim u bazu se opet upise pero perovic. Ako bih u gore napisani kod stavio neki string npr

dim strIme as string = "Marko Markovic"
komanda.commandtext = "Update Tabela set Ime='" & strIme &"' where id = 1"
komanda.executenonquery

Onda bi komanda bila uspjesna i dobro bi se upisala u bazu. Hocu da kazem da nakon sto ucitam nesto iz baze u text polje, poslije izmjenim to text polje, asp.net ne vidi te izmjene u text polju i za njegovu vrijednost i dalje uzima onu koju je dobio ucitavanjem iz baze pa tako ako uzmem obicnu komandu response.write textbox1.text on mi napise "Pero Perovic" iako sam to polje prekucao i u textboxu stoji marko markovic