[ adict @ 15.04.2007. 00:51 ] @
imam DV kameru, video sadrzaj prebacujem preko firewire-a, naravno nekompresovan AVI (DV 1) format, koji mu dodje negde oko 40 min = 9 GB, zelim da kompresujem u nekih standarnih DivX 1,5h=700MB, za home video potrebe nista extra kvalitetno... zanima me koji format, koju rezoluciju i koji frame rate da koristim pri kompresiji... koristim vegas 7.0a, winAVI video converter 7.7, Nero Vision, Ulead Video Studio 8...

sta mi preporucujete...
posto mi ne ide bas kako valja, nisam zadovoljan rezultatima
dolazi mi do pojave nekih crtica i do deformacije slike...
mozda je problem u capture software-u

preko cega je najbolje da radim capture i da li postoji neki program koji direktno radi capture u kompresovan AVI
i naravno koji format, koju rezoluciju (kolko x kolko) da koristim prilikom konvertovanja i koji frame rate...

Pozdav,
[ koleNS @ 15.04.2007. 23:55 ] @
Pal 720 x 576 25 fr
VirtualDub
XviD ili DivX
[ dulesusic @ 16.04.2007. 19:12 ] @
Ja mislim da se o ovome pisalo bar stotinjak puta.... Ako ti treba da taj DivX gledas na monitoru, trebas koristit neke filtere zta izostravanje slike, ako ces ga gledati na TV-u nista od toga nije potrebno! Ostalo je rekao Kole.
[ Cileinteractiv @ 16.04.2007. 20:03 ] @
adict pozdrav, naravno pozdrav i za ostale ucesnike na temi. Postavio si mnogo pitanja na koja nije moguce dati jednostavan odgovor, osim ako neko ne zeli da se ista prica ponavlja jos jednom. Ovde na ES je pisano o mnogim stvarima tako da je korisnije prelistati forum i koristiti pretragu nego cekati odgovor na pitanje. Pitanja koja si postavio kucaj u polje za pretragu foruma, sigurno ces doci do nekih odgovora. Ako dodjes do nekog konkretnog problema tada postavi temu.
Eto, u Vegasu uradi Capture, izmontiraj i eksportuj u isti format kao sa kamere-DVavi, posle taj DV avi ucitaj u Winavi konverter ili Virtual Dub i kompresuj u DivX.