[ mmserbia @ 15.04.2007. 09:18 ] @
IZLOZICU detaljno svoj problem i molim da ako imate vremena resite to.. prvo, kompjuter koristim u 90% slucajeva za neke poslovne svrhe a 10% za igre (web dizajn, word processing, internet,...) tj neke manje zahtevne operacije drugo, od igara igram samo fudbal i colin-a Imao sam PIII Coppermine 600mhz, 256 SD-ram tj. 2x128, 80gb hdd, MX440 64mb tv-out, i mozda je bitno a mozda ne - kablovski internet (mozda trosi resurse ram-a) sve je bilo ok. bio sam odusevljen procesorom. programi su super radili. igre solidno cak i one koje su zahtevale mnogo jace masine, recimo fifa04, colin4,... cak i fifa05 je pokrenuta ali u najmanjoj rezoliciji, a winning eleven 7 se ipak mucio ali... onda rekoh da uzmem jacu masinu.. Uzeo sam Celeron Tuatlin 1.2GHZ sa MSI 815em lite plocom ostale komponente su ostale iste... ukljucujuci i istu ram memoriju i graficku. po svim review-ima ovaj procesor sa 256kb se pokazao jaaaako dobro cak u rangu sa atlonom 1600+ i pIV 1.4ghz Sandra pokazuje izvanredne rezultate i math i multimedia fenomenalne ocene. Bolje od celerona IV na 1.7, bolje od pomenutih gore procesora. znaci za nevericu... ALIIIII... igre seckaju i to dosta... u menijima ide sve glatko dok ne dodje 3d animacija e tu secka ali ne normalno u vidu frejmova u sekundi (mada ni tu nije zavidno) vec na svakih 5-10 sekundi bas ukoci jedno 1-2 sekunde i tako jovo nanovo. mnogo nezgodno za igranje i oči. p.s. moj drug ima isti procesor sa istom kolicinom ram memorije, chaintecovom plocom i slabijom grafickom! i igre klize kao lude. |