[ Dralac @ 15.04.2007. 21:38 ] @
| Interesuje me da li postoji mogucnost da se pomocu nekog programa ili sl. proveri da li je hardware-ski ispravna zvucna kartica.
U pitanju je integrisana ES1317. Posto vec jedno vreme ne radi, pokusao sam 100 vrsta driver-a, i jos 100 raznoraznih mogucnosti da resim problem, ali nista.
Poceo sam da sumnjam da je "crkla", pa ne znam kako da proverim to..
|
[ buljko @ 15.04.2007. 22:12 ] @
Skoro da ne postoji! Ako CP pokazuje neki konflikt, onda je sve jasno medjutim, moguce je da je problem u izlaznom stepenu zvucne kartice a ona ne podleze HW inspekciji i u slucaju defekta nece se prijaviti nikakva greska.
[ Dralac @ 15.04.2007. 22:32 ] @
Ne, u CP-u nema nikakvih konflikata. Javlja da svi driver-i rade normalno (bar za nekoliko vrsta driver-a), pa sam zato pretpostavio da je neki problem u zvucnoj.
[ czarkovic @ 17.04.2007. 08:37 ] @
Ja takođe imam sličan problem. Na poslovnom računaru Fujitsu-Siemens izgubio se zvuk (takođe integrisan). Probao sam brdo drivera ali nije bilo pomoći. Pošto je račuanar firmin nisam smeo da preinstaliram windows. Neki predlozi?
[ Djoko1 @ 20.04.2007. 00:41 ] @
Buljko ti je odgovorio,problem je u izlaznom stepenu.Ja sam nekoliko puta imao slucaj da instalisem drajvere za zvucnu nije bitno za koju.Sve je proslo bez problema ali nema zvuka.Izlazi su bili u kvaru.Isto vazi i za tebe ako znas koje si drajvere instalirao t.j. dali su oni pravi.Pozdrav
[ Fuzz @ 20.04.2007. 01:48 ] @
Ja znam nekoliko slucajeva u kojima su ljudi slucajno kombinacijom Fn+taster-a odradili mute, a onda hteli da racunar nose u servis.
[ Dralac @ 20.04.2007. 09:16 ] @
@Fuzz
Nista slicno tome... Komp je prosao nekoliko reinstalacija zbog zvucne, tako da ako je to u pitanju, valjda bi proradio...
Mozda mi je najbolje da uzmem novu zvucnu...
Hoce li ova integrisana praviti problem novoj ili samo treba da je disable-jum u BIOSU?
[ JOJO847 @ 20.04.2007. 10:01 ] @
nece biti problema, ovu pošto ne koristiš postavi ju na "disable" u opcijama BIOS-a .
[ since1986BC @ 01.05.2007. 17:30 ] @
A mislim da moze i samo da je disable u Windowsu.
Mada je nisam imao problema kada sam stavio Yamaha karticu.Automatksi se
namestila kao primarna, a i posle brisanja/instaliranja Win-a opet se sama detekltovala
kao primarna.
Ja sam pre pola godine imao isti problem,ne kod mene - kod prijatelja.Nismo znali da li je
integrisna zvucna "otisla" ili drajveri nisu uredu(posle par reinstalacija).
E onda fino uzmes svezije izdanje Linux-a(npr. Kubuntu) i boot-ujes ga.
Ako na njemu zvuk ne radi onda znas sta ti je ciniti.Nova kartica je "pala".
[ Dralac @ 01.05.2007. 22:08 ] @
@since1986BC
Pokusacu sa Linux-om. Imam Live CD Ubuntu-a, nadam se da ce da radi...
Javicu sta se dogodilo...
Pozz.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|