[ Nemanja Avramović @ 17.04.2007. 21:17 ] @
Ćao drugari

Pre par dana mi je brat doneo računar koji je jedva radio, tj. vukao se. Ja vidim da je pun adware-a i ostalih s*anja, i pošto je brat hteo da mu promenim veličinu particija (umesto 10/70 da stavim 20/60) ja bekapujem sve, obrišem particije i izdelim ih na 20/60, instaliram Windows, drajvere (sa diskova koje mi je dao brat, koje je dobio uz računar), ove sitne preko potrebne programe (Office, Winamp, Total Commander, ...) i to sve iste verzije kao i kod mene, i njemu sve je super radilo dok nisam mašinu odneo kod njega. Od kad sam je povezao kod njega kad god pustim film (DVD, DivX nisam probao) ili pokrenem neku igru računar samo zakoči, ne svetli lampica za hard, ne čuje se da krši nešto znači samo zakoči i čeka. Kada ga restartujem na dugme vidi se samo crni ekran (kad treba da krene da se diže Windows). Onda vratim ghostovanu particiju i sve radi do sledećeg filma/igre.
Prvo sam posumnjao na DirectX, ali ne videh nikakve konflikte... a kod mene koristim isti softver, tako da pomišljam da nije problem do hardvera...

Konfiguracija je sledeća (Everest report u attachmentu):

DX: 9.0c (february release)

CPU: AMD Sempron, 1600 MHz (8 x 200) 2600+
grafika: nVIDIA GeForce FX 5200
RAM: 256 MB
hard: Maxtor 6Y080L0 (80 gb)
ploča: MSI K8T Neo-V (MS-7032) (5 PCI, 1 AGP, 2 DDR DIMM, Audio, LAN)
[ S_tosha @ 18.04.2007. 06:40 ] @
System properties > Advanced > Startup and Recovery > pod System Failure odštikliraj "Automatically Restart".
Ovim ti se kod sledećeg pada sistem neće restartovati, i pojaviće se Blue Screen of Death, sa opisom greške. Zapiši koji ti se STOP ERROR pojavljuje, pa proguglaj.

p.s. Iz nekog iskustva sa računarima sa sličnim simptomima rekao bih da će ti trebati novi HD (meni ni HDD Regenerator ni slični programi nisu pomogli) SORRY :((
[ Nemanja Avramović @ 18.04.2007. 12:52 ] @
Ali on se ne restartuje sam. Kao što rekoh, on zakoči pa ga ja restartujem na taster i onda se ne diže više
Kad budem u prilici pogledaću ako je štiklirano to "automatically restart"... još neko iskustvo?
[ Flash411 @ 18.04.2007. 13:09 ] @
Imao sam bas takvih iskustava,tj. moj kolega...pomogli su drugi driveri za graficku.
Bili su isti simptomi,sve smrzne i ne reagira ni na sto,samo restart.
Probaj sa vise drivera jer oni najnoviji nisu nuzno i najbolji.
Pozdrav
[ mLAN @ 18.04.2007. 13:09 ] @
Probaj neka od ovih rešenja:
http://forums.nvidia.com/lofiversion/index.php?t16292.html

:)
[ lakson @ 19.06.2007. 10:01 ] @
Jedna reč: NAPAJANjE!