[ sammo @ 19.04.2007. 09:44 ] @
upomocccccc!!!! Radim ovaj zadatak i nikako mi ne ide ,to je moj code ,i kad pokusa da ga compilira izbaci mi ""1.C: In function 'int main()': 1.C:20: error: expected primary-expression before 'else' 1.C:20: error: expected `;' before 'else' 1.C:24: error: expected primary-expression before 'else' 1.C:24: error: expected `;' before 'else' 1.C:28: error: expected primary-expression before 'else' 1.C:28: error: expected `;' before 'else' 1.C:32: error: expected primary-expression before 'else' 1.C:32: error: expected `;' before 'else' "" kad neke stvari na njemu promjenim izbaci mi manje gresaka unaprijed havala!!! Code: /*Napisiti program da , lpjo zahtjeva dva broja m i n i n-tu cifru broja iscitaje z.B. m=1358 n=2 Ausgabe: 5 */ #include<iostream> #include<math.h> using namespace std; int main() { int m,n,ausgabe; cout<<"Ukucajte cetverocifreni broj m : "; cin>> m ; cout<<"ukucajte brroj za n ein : "; cin>> n ; if ( n=='1') ausgabe=(int(m/1000)); cout<<" n-te cifra broja m je : "<<ausgabe<<endl; else if ( n=='2'){ ausgabe=(((int(m/100))/10)%10); cout<<" n-te cifra broja m je : "<<ausgabe<<endl; } else if ( n=='3'){ ausgabe=(((int(m/10))/10)%10); cout<<"Die n-te cifra broja m je : "<<ausgabe<<endl; } else if( n=='4'){ ausgabe=((m/10)%10); cout<<"n-ta cifra broja m je : "<<ausgabe<<endl; } else (n<0 || n>4){ cout<<"niste ukucali cestverocifreni broj !!! "<<endl; } return 0; } EDIT: X Files : Molim Vas da zbog preglednosti, kod upisujete između tag-ova predviđenih za to: [code] int main ( int argc, char *argv[] ) { // ... return 0; } [/code] [Ovu poruku je menjao X Files dana 19.04.2007. u 11:05 GMT+1] |