[ kale @ 19.04.2007. 14:57 ] @
Jutros su mi promenili broj i premestili ga na novu Siemens EWSD centralu. Zanima me da li to znaci da je ADSL automatski dostupan ili je potrebno ugraditi jos neku opremu? Zvao sam 9813 broj i zena mi rekla da ocekujem ADSL tek krajem godine. Ima li neko vise informacija o ADSLu u Priboju? Pozz!
[ djricky @ 19.04.2007. 17:15 ] @
adsl nema mnogo veze sa vrstom centrale...
[ Hasimbegovic @ 31.05.2007. 16:01 ] @
Nacekaces se ti u Priboju za ADSL.
[ renato21 @ 07.01.2008. 16:16 ] @
Ja sam poslao mejl u Telekom centar i po treci put su mo odgovorili sa razlicitim datumima,sada su mi rekli sredinom januara,al nista od toga.Kako si doznao da si na novoj centrali,jesu li ti javili?
[ batancev @ 07.01.2008. 16:49 ] @
https://www.telekom.nadlanu.com/mojracun/MojRacun.asp#10

na ovoj strani na dnu imas link da proveris na kojoj ti je centrali broj
[ VIDAKOVICV @ 29.01.2008. 18:29 ] @
Danas počeli adsl da priključuju u Priboju, prvo na redu oni koji su se već davno prijavili.
[ kale @ 30.01.2008. 15:25 ] @
Danas me zvali iz SezamProa da im potvrdim prijavu. Pocinje od 4. februara. Znam da je ovo glupo pitanje ali koji je najbolji provider? Znam da odabir zavisi od mojih potreba a one su umereni download i naravno cena. Nemam nameru da vise od 2 sata provedem na internetu dnevno. Trenutno imam izbor izmedju Sezama i Euneta.
[ Hasimbegovic @ 02.02.2008. 17:24 ] @
Kupi kod Telekoma.
[ Slobodan Milivojevic @ 02.02.2008. 18:57 ] @
I ne zaboravi ugovornu obavezu kod Telekoma, sad ne znam dal bese 12 ili 24 meseci. Sezam ok radi. Eunet nemoj ako ne moras.
[ renato21 @ 02.02.2008. 23:17 ] @
Pa sta ti to znaci prvi na redu oni koji su se davno prijavili,zar nece biti dovoljno za sve,i da znas da uskoro ce da poskupi vec su javili onima sa vecim brzinama!
[ kale @ 03.02.2008. 11:19 ] @
Hvala na pomoci. Najverovatnije uzimam Sezampro. Pozz!
[ renato21 @ 03.02.2008. 11:52 ] @
Uzmi kod Verata mnogo je povoljnije pogledaj malo po njihovom sajtu!
[ Hasimbegovic @ 03.02.2008. 14:59 ] @
Moj ti je savet, kad uposte i dobijes internet u Priboju, da kupis samo kod Telekoma. Sezam jeste OK ali je skup. Telekom je OK i jeftiniji. Pa ti sad vidi sta ces.
[ renato21 @ 03.02.2008. 16:25 ] @
Telekom mozda ima najvise korisnika,ali nemislim da je jeftiniji.mozda na najmanjim brzinam,ali pogledaj koliko kosta 512/64 kod telekoma a koliko kod ostalih na primer kod Telekoma je 512/64 sa PDV-om iznosi 1425,44 a kod recimo Verata je 1286,ili kod Neobee je 1350 i tako pa vidi!
[ batancev @ 03.02.2008. 18:11 ] @
jos ako covek uplati 5 meseci kod verata dobija 6. mesec besplatno tj.
mesecna pretplata izlazi nekih 1072din sto je blizu 400din jeftinije od telekoma
znaci za 8 meseci telekom adsl-a dobija se 12 meseci kod verata
+ ne potpisuje se ugovor na godinu dana
+ moze covek jedan mesec da isproba pre nego sto odluci da li ce da menja provajdera ili ce da uplati 5 meseci unapred
[ Hasimbegovic @ 03.02.2008. 22:31 ] @
http://www.verat.net/?q=sh/privatnikorisnici/adsl/lite
http://www.verat.net/?q=sh/adsl/centrale

Pa dobro. Nije ni to lose mada Telekom je Telekom ;) Nesto nisam siguran da li Verat sece p2p dok na Telekomu radi bez problema. Samo neka ne uzme kod Neobee-a kao ja sto se ******.
[ renato21 @ 03.02.2008. 23:21 ] @
Oprosti ja se mnogo ne razumem u racunare sta je to p2p,sta se radi sa tim?
[ Danilo Cvjeticanin @ 04.02.2008. 10:15 ] @
http://en.wikipedia.org/wiki/Peer-to-peer

Procitaj taj tekst pa se opredeli, hoces li provajdera koji dozvoljava mnogo p2p ili zelis provajdera koji blokira p2p. U svakom slucaju ja bih ti savetovao Telekom, ipak su oni no1 u Srbiji a tako ce i ostati.
[ kale @ 04.02.2008. 14:48 ] @
Citat:
Hasimbegovichttp://www.verat.net/?q=sh/privatnikorisnici/adsl/lite
http://www.verat.net/?q=sh/adsl/centrale

Pa dobro. Nije ni to lose mada Telekom je Telekom ;) Nesto nisam siguran da li Verat sece p2p dok na Telekomu radi bez problema. Samo neka ne uzme kod Neobee-a kao ja sto se ******.

Proverio sam na sajtu verata i ne ogranicavaju peer-to-peer.
[ Hasimbegovic @ 04.02.2008. 16:51 ] @
Pa dobro. Samo nemoj da se zaletis i kupis prvo sti ti padne pod ruku. Videces da ce to kasnije da se pokaza kao los potez. Cini mi se da Priboj jos nema ADSL a kad uskoro dobije, nemoras biti prvi koji ce kupiti. Sacekaj malo i razmisli. Ja koristim Neobee i otkazujem im sutra. Prelazim kod Telekoma. A potrcao sam da kupim kod Neobee-a pre godinu dana jer su bili nekih 400 din jefiniji. I sad mi je krivo ali sta da se radi. Zato pamet u glavu. Poz.
[ renato21 @ 04.02.2008. 23:28 ] @
Moze li mi ko ovo objasniti od Beotelneta i Neobee-ija sam dobio da na mom broju u Priboju imam tehnicke mogucnosti za adsl a od Verata da nemam,ko sada da ovo razume,zna li neko u gde su oni prvo poceli aktivirati adsl,baar neku lokaciju gde je pocelo!
[ mischo @ 05.02.2008. 18:48 ] @
@renato

A gde si ti? Koje su ti pocetne cifre u broju telefona? Daj ulicu...
Ili posalji sve na pp.
[ kale @ 05.02.2008. 20:17 ] @
Citat:
renato21: Moze li mi ko ovo objasniti od Beotelneta i Neobee-ija sam dobio da na mom broju u Priboju imam tehnicke mogucnosti za adsl a od Verata da nemam,ko sada da ovo razume,zna li neko u gde su oni prvo poceli aktivirati adsl,baar neku lokaciju gde je pocelo!

Isto se i meni desilo sa Sezamproom. Zovu me na telefon i kazu da moze ADSL i ako hocu da uzmem kod njih.
Ja im kazem da cu da razmislim pa da ih naknadno obavestim. Saljem preko neta prijavu kod Verata i oni kazu nema mogucnosti.
Sad sam se prijavio kod telekoma da vidim sta ce oni reci.
[ mischo @ 05.02.2008. 20:23 ] @
Sezampro očigledno nešto mulja oko prijava. Bilo je reči i o nekim sličnim pojavama koje su, gle čuda, opet bile vezane za Sezampro.

http://www.elitesecurity.org/t...ajdera-mozete-izvisiti-za-ADSL
[ calexx @ 05.02.2008. 21:14 ] @
Hoćeš da kažeš da se ponašaju slično kao Telekom koji svakog ko popuni prijavu na sajtu automatski računa u svog korisnika? Ja sam se prijavio između ostalog i na Sezamovom sajtu, zvali su telefonom da pitaju pa su tek posle potvrdnog odgovora dali nalog da se kod mene instalira. Možda su sada nešto promenili.
[ mischo @ 05.02.2008. 22:13 ] @
Bojim se da na telekomovom sajtu lepo piše da je u pitanju Zahtev za ADSL, a ne raspitivanje, propitivanje i izviđanje i sl.

https://www.telekom.nadlanu.co...javaadsl.aspx?ac=solo&br=1

Sezampro sada radi isto kao i Telekom, tj. čim se prijaviš, odmah šalju na realizaciju, ako je moguća. U prošlosti nije bilo tako.

http://www.sezampro.yu/adsl/prijava/
[ DŽoana @ 06.02.2008. 21:56 ] @
ADSL u PB, ljudi jeli to moguuućei to se desilo.
Za sada mogu da podnesu zahtev oni koji su nastanjeni do gimnazije , idući od pošte , (unazad do kraja belih zgrada). Pored toga mora vam biti čista parica na telefonskom priključku , (bez dvojnika i PCM uređaja).
Raspitao sam se i najbolje je ipak uzeti ADSL kod Telekoma, jesu monopolisti al pijte vodu na izvoru neka ih drugi razmonopolišu, mi jurimo najbolju uslugu.Ima jeftinijih za 100-tinak dindži, (ptt, verat, ..) ali za te pare ne vredi rizikovati. Na forumima kažu da je EU-net kratkastrofa.
Nego, jeli neko već u Priboju nakačio ADSL. Ja sam podneo zahtev pre 4 dana. Koliko se čeka, kako ide , piči li?
[ renato21 @ 06.02.2008. 22:20 ] @
Pa eto vidis cuda se ipak desavaju,ali izgleda ne i za ceo grad,ja sam bio u posti,znas tamo gde je Telekomova kancelarija,i rekla mi je neka tamo zena da Adsl u gradu mogu samo imati oni koji su na digitalizovanim centralama,tj do viseceg mosta,iz Priboja si pa znas gde je to,tako ako nisi u tom delu grada nista od ADSL-a,ja nazalost nisam tako da mogu da ga samo sanjam,a iz Telekoma mi govorili jos od septembra kako ce biti na mom broju,a sad kazu do kraja godine,jos mi gore sto su me vec zvali iz GOneta da li sam jos zainteresovan za uslugu jer kao imam mogucnost za uvodjenje,ne znam kako li su samo to dobili od Telekoma.Pa da li si ti vec dobio uslugu,ili ne,i da li si koristio usluge Euroneta?
[ kale @ 07.02.2008. 14:43 ] @
Evo odgovora iz prve ruke:

Poštovani,

Za sada ADSL uslugu u Priboju mogu dobiti korisnici koji pripadaju centrali MSAN Centar.

Ostali korisnici u Priboju moći će da dobiju uslugu ADSL do kraja 2008.

S poštovanjem,

DIREKCIJA ZA USLUGE

Sektor za brigu o korisnicima

11000 BEOGRAD, Dubrovačka 35

Telefon
9813

Mail
[email protected]

www.telekom.yu

[ renato21 @ 07.02.2008. 15:04 ] @
pa da li to znaci i da ti nisi imao srece da dobijes adsl,gde ti zivis u gradu,jel znas jel uopste neko vec dobio ovu uslugu?
[ kale @ 07.02.2008. 20:44 ] @
Citat:
renato21: pa da li to znaci i da ti nisi imao srece da dobijes adsl,gde ti zivis u gradu,jel znas jel uopste neko vec dobio ovu uslugu?

Ja sam iz starog grada. Ako je tacno sto kaze Dzoana da moze samo od poste do gimnazije, onda za mene mrka kapa. Ne znam nikoga ko je dobio ADSL u PB.
[ renato21 @ 07.02.2008. 22:23 ] @
Znaci ni ti nemas srece kao ni ja,pa koju onda vrstu veze koristis,jeli ovaj bezicni,koliko sam mogao videti na info kanalu,mislim da bi negde skoro trebao da pocne kablovski net,imas li kablovsku,mislim da je ona bolja od adsl-a!
[ kale @ 08.02.2008. 14:22 ] @
Koristim prastari dial-up i po svemu sudeci jos dugo ce biti tako. Danas sam isao u telekom korisnicki servis (zgrada poste u novom delu grada) i tamo su mi rekli da ADSL ide samo do zicanog mosta. Kakvi su ovi u Lelekomu da ne mogu instalirati sve portove u gradu koji ima 20000 stanovnika. Sramota! Sa bezicnim ne mogu da se bakcem jer sam u prizelju zgrade i ne vidim predajnik. Kablovske jos nema u starom gradu a i ne treba mi jer imam Digi za 390din dok je kablovska 320din. Pozz!
[ renato21 @ 08.02.2008. 14:40 ] @
E jebiga tebi jos gore nego i meni,al kakav je bez veze ovaj bezicni i nije,pa cuo sam da ce skoro biti kablovski net,pa ako sta bude prelazim jer ovaj bezicni je pravi uzas,koji bre digi ti imas sta ti je to?
[ kale @ 08.02.2008. 20:31 ] @
To je paket kanala preko satelita. Nesto kao kablovska samo sa boljom slikom i zvukom. Imas ispod podforum balkansat pa se informisi. Za mene je Digi bolji od Totala.
[ renato21 @ 09.02.2008. 02:11 ] @
Ok brate hvala ti,ako doznas da je neko vec poceo koristiti adsl javi,hej imas kakvu igricu da se menjamo?
[ Danilo Cvjeticanin @ 09.02.2008. 09:40 ] @
Jel zna neko od vas, jel ceo Priboj dobio ADSL ili samo stari/novi? Imam stan u Priboju pa da znam dal da angazujem nekoga da mi ugradi ADSL tamo na vreme. Imam stan preko puta osnovne skole/biblioteke, tj pored Intermezzo kafica. Hvala
[ kale @ 09.02.2008. 11:36 ] @
Citat:
renato21: Ok brate hvala ti,ako doznas da je neko vec poceo koristiti adsl javi,hej imas kakvu igricu da se menjamo?

Ne igram igrice skoro nikako. Komp mi uglavnom sluzi za internet i za Word. Javicu ako saznam da je neko uveo ADSL.
[ kale @ 09.02.2008. 11:39 ] @
Citat:
Danilo Cvjeticanin: Jel zna neko od vas, jel ceo Priboj dobio ADSL ili samo stari/novi? Imam stan u Priboju pa da znam dal da angazujem nekoga da mi ugradi ADSL tamo na vreme. Imam stan preko puta osnovne skole/biblioteke, tj pored Intermezzo kafica. Hvala

ADSL za sada samo u uzem delu novog priboja. Posalji zahtev nekom provajderu pa ce te obavestiti.
[ Danilo Cvjeticanin @ 09.02.2008. 11:43 ] @
Obavestice me pismenim putem verovatno, ali to ne moze niko da primi. Jel mozes da pojasnis malo "uzi deo novog Priboja"? Sta spada tu? pa boze nije Priboj NewYork...
[ batancev @ 09.02.2008. 12:06 ] @
obavestava se email-om ili sms-om
[ renato21 @ 09.02.2008. 12:35 ] @
Adsl mogu dobiti samo oni gradjani novog djela grada koji su na digitalnim centralama,kako mi je rekla ona žena u Telekomu,koji su u visini viseceg mosta,znaci do gimnazije.
[ Danilo Cvjeticanin @ 09.02.2008. 13:19 ] @
Pa moj stan je prekoputa gimnazije, a i menjali su mi broj, imao sam petocifreni broj a sada sam ispred broja dobio 5 sto bi trebalo da znaci da je nova centrala tu?
[ renato21 @ 09.02.2008. 16:33 ] @
Pa onda bi trebalo da imas mogucnosti,jer kada sam bio gore rekla mi je samo oni koji su na digitalnim centralama imaju mogucnost,a ako su ti menjali broj onda imas,za svaki slucaj otidji i pitaj gore u Telekomu,al imas verujem,hej da nemas da se menjamo igrica i ja sam iz Priboja?
[ Danilo Cvjeticanin @ 09.02.2008. 18:38 ] @
Ja sam iz Apatina, nekih 500km dalje, da nisam ne bih se ovoliko raspitivao nego bih zapucao u Telekom i resio problem :) ... U svakom slucaju hvala , zovem rodjake sutra da odu u ponedeljak da mi sve provere i da se prijave na ADSL.
[ renato21 @ 09.02.2008. 19:09 ] @
E nisam te razumeo sto se toliko informiras ako si iz Apatina sto te onda briga za adsl kod nas,ili si ti iz Priboja pa zivis samo tamo kada poznajes grad,i sto ce ti adsl ako si tamo,ako ti je zbog rodjaka mogu oni i to samo uraditi!
[ Danilo Cvjeticanin @ 09.02.2008. 22:46 ] @
Hocu da imam u stanu ADSL, redovno putujem tamo poslovno tako da... Nadam se da ce rodjak moci srediti ADSL u ponedeljak, samo mislim da ce biti problem jer je broj na mom imenu!?
[ renato21 @ 10.02.2008. 01:07 ] @
Pa tako reci da si iz Priboja,pa ne znam da li ce biti problema,ako budes uzeo od Telekoma moras valjda potpisati neki ugovor,na godinu ili dve zato ja necu nikada uzeti od njih.U stvari ako ovi iz kablovske budu imali povonje cene uzecu njih,jer ko zna kada ce oni uvesti adsl za nas ostale,a koju vezu ti koristis tamo u Apatinu?
[ Danilo Cvjeticanin @ 10.02.2008. 10:20 ] @
Telekom ADSL 1024/128, takav bi uzeo i tamo, nekako najvise verujem u Telekom.
[ renato21 @ 10.02.2008. 11:53 ] @
ma ok ali nekako mi taj telekom ne lezi,pa sta imam i misliti o njemu kada nemam mogucnosti za adsl,a deli me mozda 50 metara od gimnazije.Pa ostaje mi samo ovaj kablovski sto ce biti,nece valjda biti puno skuplji i imace velike brzinr.a jel imas ti kablovsku u stanu?
[ Danilo Cvjeticanin @ 10.02.2008. 16:29 ] @
Kablovski internet nemam, ali televiziju imam.
[ renato21 @ 10.02.2008. 16:47 ] @
Pa sto ce ti onda ADSL i da potisujes neke ugovore kada sve to mozes imati i sa kablovskim netom,znas da je to najbolji vid neta i daju besplatan modem za korišćenje,ja cu ga uzeti sta drugo mo uostalom ostaje,kada je ovaj bezicni boziji uzas!
[ renato21 @ 12.02.2008. 15:01 ] @
cao jeli zna neko ima li razlike izmdju adsl veze na digitalnoj centrali ili analognoj,pitao sam ono u telekomu ovde u priboju,rekla mi je da drugi provajderi mogu instalirati njiove ne znam sta vec na analognoj centrali da bih imao adsl a da telekom nece to da radi,ali kao nezna kakva ce mi biti veza,pa me zanima da li neko zna kako bi mi funkcioniro adsl na anlognoj centrali?
[ STTP @ 16.02.2008. 01:14 ] @
Nisam baš neki ekspert za ADSL ali koliko mi se čini da na analognoj centrali ne može biti ADSL-a uopšte...
[ mischo @ 16.02.2008. 07:56 ] @
Netačno.
ADSL ne dobijaš sa centrale nego sa DSLAMa. Centrala i DSLAM samo dele paricu do korisnika, koja i jeste najčešći problem kod analognih pretplatnika, zato što su parice kod analognih pretplatnika kod nas u 90% slučajeva dvojničke, pa to ljudi mešaju sa centralom.

[ renato21 @ 16.02.2008. 16:03 ] @
Jel mislis kada telefon ima dvojnika,ja ga nemam moj telefon je direktan,sta mislis da li bi ovi iz poste dali da neki drugi provajder mi uspostavi uslugu iako oni to nezele,mislim na ovi iz telekoma ne zele?
[ Danilo Cvjeticanin @ 16.02.2008. 16:44 ] @
Zvao sam Telekom i dobio sam ocekivani odgovor, moji rodjaci ne mogu da potpisu prikljucak za ADSL, moram licno da dodjem.
[ renato21 @ 16.02.2008. 22:35 ] @
Ma sto malo ne sacekas mozda je bolje da uzmes kablovsku,rekli su mi da ce poceti u martu,pa ce ti rodjaci to moci uraditi,da ne dolazis ako nemas posla ovamo!