[ mustur @ 20.04.2007. 14:38 ] @
| Imam potrebu da odredjeni record zakljucam kada ga koristi jedan korisnik kod svih ostalih korisnika za editovanje.
Primer:
u tabeli "proizvodi" da se zakljuca kod svih ostalih korisnika record-jedan proizvod "coca cola" za editovanje dok ga edituje korisnik koji je prvi poceo sa editovanjem.
Access baza je na serveru, a svi ostali korisnici 5 racunara imaju Access aplikacije. Kako i sta treba da podesim, da li samo bazu na serveru ili i aplikacije na ostalim racunarima.
Unapred zahvalan
|
[ Getsbi @ 20.04.2007. 15:12 ] @
Ne postoji nikakvo specijalno zaključavanje u VBA kodu.Na početku petlje se stavlja .Edit, a nakraju .Update ili .AddNew, a na kraju Update. Sve ostalo bi se rešavalo procedurom o greškama ukoliko se zato ukaže potreba. Naravno sve ovo ukoliko koristiš transakcije kao Transakcija.CommitTrans.
[ Zidar @ 20.04.2007. 19:12 ] @
Mislim da Gojku treba u APLIKACIJI Tools/Options/Advanced/Default Locking pa se checkira 'Edited Record'. Na mojoj kopiji Accessa to je default, pa se uvek i desava upravo to sto Gojko hoce, ko prvi pocne da edituje rekord, ostalima je rekord nedostupan za edit (iako je vidljiv). verovatno je 'Edited Record' default opcija i kod Gojka pa ni ne treba nista da se radi.
:-)
[ Getsbi @ 20.04.2007. 20:44 ] @
Tačno. I kod mene je to opcija po default-u uz onu Default open mode = Shared, tako da nikad nisam mnogo obraćao pažnju na delejnje datoteke među korisnicima. U svakom slučaju vredno za naučiti. Hvala.
[ mustur @ 08.05.2007. 09:59 ] @
Hvala na pomoci
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.