[ kibosd @ 20.04.2007. 17:04 ] @
Koja posta u Beorgadu je nadlezna za carinjenje treba mi tacno adresa i broj telefona na koji bih mogao da ih kontaktiram.

Usputna pitanja:
1. Ulazi li postarina u osnovicu za placanje poreza ?
2. Koliki je porez za sitnice koje se nalaze u paketu vrednosti 35$ "(tipa DVD disk, sat)" - Interesuje me orijentaciona cifra.

Btw radi se o poklonu koji stize iz USA.

Unapred hvala.
[ madamov @ 20.04.2007. 17:09 ] @
Ona na železničkoj stanici u Savskoj (ex-Slobodana Penezića Krcuna) ulici.
[ guru @ 20.04.2007. 18:09 ] @
Citat:
kibosd: Koja posta u Beorgadu je nadlezna za carinjenje treba mi tacno adresa i broj telefona na koji bih mogao da ih kontaktiram.

Usputna pitanja:
1. Ulazi li postarina u osnovicu za placanje poreza ?
2. Koliki je porez za sitnice koje se nalaze u paketu vrednosti 35$ "(tipa DVD disk, sat)" - Interesuje me orijentaciona cifra.

Btw radi se o poklonu koji stize iz USA.

Unapred hvala.

Savska 11 je adresa, telefon ne znam..

1. Da
2. porez je za vecinu stvari 18%, carine se razlikuju, ali uglavnom oni lupetaju kako stignu. Na takav paket cesh platiti oko 35-40% za vrednost+poshtarina...
[ acabgd @ 21.04.2007. 09:43 ] @
Meni stvarno nije jasno kako se postarina racuna u carinu? Pa to je kao kad bi mi na aerodromu naplacivali carinu na nesto sto sam doneo iz Amerike i dodali jos 600 eur za cenu moje aviokarte!?
[ NShappy @ 21.04.2007. 12:51 ] @
Citat:
acabgd: Meni stvarno nije jasno kako se postarina racuna u carinu? Pa to je kao kad bi mi na aerodromu naplacivali carinu na nesto sto sam doneo iz Amerike i dodali jos 600 eur za cenu moje aviokarte!?

Tako ti je to u Srbiji. Jedna od najvećih gluposti u istoriji zakonodavstva je uzimanje i transportnih troškova u carinsku osnovu. Ali nije to priča za ovaj forum.