[ MarkoBalkan @ 21.04.2007. 11:40 ] @
interesira me zaštita podataka.
npr.ako imamo više poslovnica koje međusobno komuniciraju i iz svake se spaja na servere.podaci se zaštite određenim algoritmom.
kako napraviti zaštitu podataka koji se čitaju sa servera?
treba mi određena procedura, jer nemam pojma kako se ovo radi.

[ Prokleta_Nedelja @ 23.04.2007. 15:04 ] @
Moras o ovome vise da kazes. Kako se podaci citaju sa servera? Da li server ima bazu podataka na koju se konektujes?
[ MarkoBalkan @ 24.04.2007. 17:39 ] @
znači, jedan server koje smješten negdje, nije bitno.
4-5 grada, sa 4-5 poslovnica.
zanima me prvenstveno komunikacija između poslovnica i servera.sa poslovnica se spaja na Ms Sql server.
a i poslovnice kominiciraju međusobno.
[ Prokleta_Nedelja @ 25.04.2007. 06:34 ] @
mislim da si pogrijesio forum, trebalo bi ovo baciti u "sigurnost"
[ mmix @ 25.04.2007. 12:12 ] @
Ne obavezno.

MarkoBalkan, ako hcoes da zastitis sav saobracaj izmedju poslovnica, onda si na pogresnom mestu, treba ti neko iz networking sveta da ti razjasni kako da postavis IP/SEC ili neku slicnu semu transparentne zastite.

Ako ipak hoces da zastitis promet podataka iz tvoje aplikacije ka serveru i drugim poslovnicama, onda postoje varijante da to uradis i onda si na pravom mestu. Medjutim postavka tvog problema je veoma stura i zato ti niko jos nije pomogao. Moraces malo da elaborirsa problem, kako ti izgleda topografija te tvoje mreze, dal su linije non-stop ukljucene ili ides preko dial-on-demand modema, itd, itd. Ko je pisao aplikaciju, i da li se moze menjati, itd. Tek ako znamo sve detalje mzoe neko nesto da ti predlozi. Cinjenica da imas centralu i 4 ekspoziture nije od velike pomoci.