[ dvd studio @ 21.04.2007. 21:41 ] @
Imam racunar sa asusovom plocom A7V8-X na kojoj je integrisana mrezna kartica Realtec iz koje kabal ide u Acess Point
D-Link i tu funkcionise sve u potpunosti.
Problem koji mi se javlja jeste sledeci:drugi racunar koji hocu da koristim umesto ovog jeste Intel Celeron na 1200 MHz sa Asusovom plocom koja nema integrisanu mreznu karticu.Ja sam do sada promenio 3.mrezne kartice i ni sa jednom nisam mogao da ostvarim vezu sa Acess Pointom odnosno ne moze da pronadje IP Adresu,uvek prijavi ova konekcija je ogranicena jer ima samo slanje a nema prijem podataka,odnosno ne moze da pronadje DHCP adresu.Probao sam sledece mrezne kartice:3COM,D-LINK i Realtec i ni sa jednom mi nije uspelo a drajveri su kompletni.Takodje imam legalan Win XP Home SP2,a takodje sam probao i professional sa SP1.Sto se tice samih podesenja kartica,proverio sam i sve su opcije iste kao i na ovom racunaru sto funkcionise.Samo jedno pojasnjenje:na prvom spomenutom racunaru IP adresu je pronasao automatski bez ikakvog podesenja mrezne kartice i ikakvih opcija u windowsu,znaci utakao sam kabal i sve funkcionise.Zamolio bih sve koji su imali ovakav problem i koji imaju neku ideju sta bi moglo da bude u pitanju,da mi se jave jer vec 20.dana se mucim sa tim problemom bez uspeha.

Zahvaljujem se unapred na pomoci.
[ Dusan Marjanovic @ 21.04.2007. 21:50 ] @
Treba više detalja. Kakav način autentifikacije ka provajderu itd. Vidi ako recimo taj drugi komp uključiš umesto ovog prvog da li onda dobija ip adresu. Možda možeš da dobiješ samo jednu ip od provajdera, pa se zato taj drugi komp tako ponaša...opiši detaljnije situaciju :)
[ dvd studio @ 21.04.2007. 22:14 ] @
Ma sve je ok,radi sa integrisanom mreznom,a na ovom kompu gde nije integrisana nece da radi,nije mi jasno stvarno....
[ Dusan Marjanovic @ 21.04.2007. 22:17 ] @
Jesi li uopšte pročitao moju poruku?! Moguće je da problem tražiš na totalno pogrešnom mestu, to bi i video da si pročitao moju poruku. Hajde potrudi se...
Još jednu stvar probaj...vidi koja mrežna podešavanja dobiješ na tom kompu gde prolazi dhcp, pa ista ta podešavanja stavi na ovaj drugi komp koji ne može da dobije od dhcp-a konfiguraciju. Naravno, pre toga prvi komp isključi iz mreže.
[ dvd studio @ 23.04.2007. 08:04 ] @
Ja ne mogu da uspostavim vezu sa DHCP serverom a uvek mi se dodeljuje nova virtuelna IP adresa.Znaci problem je uspostavljanje veze DHCP serverom.
[ Dusan Marjanovic @ 23.04.2007. 12:53 ] @
Ja bih voleo da ti pomognem, ali bez da čitaš šta ti pišem i adekvatnih odgovora u skladu sa time, teško da možemo nešto da uradimo.
[ Kolins Balaban @ 29.04.2007. 21:07 ] @
integrisane kartice su u vecini slucajeva slabe!meni se desilo, sa crossoverom, da mreza izmedju laptopa i desktopa nije proradila, dok u desktop nisam ubacio intelovu karticu, a bila je neka realtek.kabal je bio dug 7 metara.mucio sam se pola dana.konekcija uspostavljena, ali ne prolaze paketi :(
[ dvd studio @ 29.04.2007. 21:23 ] @
Stvarno nemam pojma gde je problem,u svakom slucaju hvala na odgovorima
[ maticmilos @ 29.04.2007. 22:55 ] @
Sta je sa MAC adresama, sta je provajder od tebe zahtevao da zna?
[ bego_26 @ 01.05.2007. 21:19 ] @
D-link trazi da IP adresa pristupnih racunara bude u opsegu IP adrese Access Point-a.
Znaci ako AP ima adresu 195.168.0.50 onda postavi IP adresu kartice npr. 195.168.0.36.
Ja sam imao takvih problema sa D-link AP.

Pozdrav.