[ voxi @ 23.04.2007. 09:06 ] @
Ovako radim sa php mysql (znam relacione baze radio sam sa nekim drugim bazama i programima) ovde mi se javlja problem akda ja zelim da se povezem za bazom.
Povezujem se sa sledecim kodom

Code:

$db=new mysqli('localhost','root','sifra','baza');

medjutim javi mi se greska "Fatal error: Class 'mysqli' not found in c: \path

E sad u php.ini imam podeseno da je extension=php_mysql.dll omogucen i nije radilo, zatim sam dodo jos extension=php_mysqli.dll i opet ne radi a onda sam dodao oba slucaja i nista opet ista greska to sam sve podesavo u php.ini u windows folderu i u C: \php ini a php_mysql.dll i php_mysqli.dll se nalaze u C : \php\ext a takodje php_libmysqli se nalazi u C: \php. Kada pokrenem phpinfo() nigde se ne spminje phpmysqli, zna li neko gde bi mogao biti problem ajd molim vas pomozite izludih sa ovim!

I jos nesto sada sam gledao da svi oni extension-i koji nisu pod komentarom ne mogu da nadjem u phpinfo() pod kojim imenom bih se oni tamo nalazili na primer extension=php_gd2.dll.

koristim apach server i nakon svake izmene u php.ini sam ga restartovao ali opet me nece poludecu
[ dr ZiDoo @ 23.04.2007. 09:19 ] @
Code:

$db= mysql_connect('localhost','root','sifra','baza');

Imas dobru dokumenataciju na php.net

[ voxi @ 23.04.2007. 10:09 ] @
E puno si mi pomogo.
Ja ovo ucim iz jedne knjige i sve sam podesio kako su oni napisali pregledao
dosta foruma i ngde odgovora nisam nasoa pitam da li se nekgo vec susretao
sa ovakvim problemom da li znam resenje?? Posto sam uradio sve sto je
trebalo?
[ dakipro @ 23.04.2007. 10:17 ] @
Pretrazi ovde, po forumu, ima par tema sa uputstvom za mysql konekciju, i naravno, stekni dobru naviku da pretrazujes php manual. Nije dzabe php manual jedan od najboljih, ako ne i najbolji.
[ voxi @ 23.04.2007. 10:20 ] @
Resio sam problem nebi mi pomogla ni sva dokumntacija php-a problem je bio
sledeci sto u windows folderu php.ini se zvao php.ini~
[ krilezr @ 23.04.2007. 10:31 ] @
O boze...
[ djordje @ 23.04.2007. 12:55 ] @
Samo ti procitaj dokumentaciju PHP-a ;)
[ 1r0nM4n @ 23.04.2007. 13:49 ] @
... I izbegavaj (loše) knjige domaćih autora. :)

p0z

[Ovu poruku je menjao Nemanja Avramović dana 23.04.2007. u 15:06 GMT+1]
[ voxi @ 23.04.2007. 21:37 ] @
Upitanju je prevod :)
[ Nebojsa022 @ 25.04.2007. 08:45 ] @
Nemaš instaliranu mysqli extenziju zato neće, ako radiš na localu, možeš je ručno instalirati, ako ne pitaj tehničku podršku.