[ alien2000 @ 25.04.2007. 18:16 ] @
Imam problem sa ADSL-om: posto sam ustanovio da spliter ne radi kako treba(kad povezem spliter pre ISDN kao i sto treba tj. linija direktno sa tel. stuba ide u spliter tada adsl modem ne radi vec samo tel. linija) onda sam direktno ukljucio tel. liniju u adsl modem i konekcija je proradila (modem na usb nije radio vec samo na ethernet port) download je bio svega 10-12 KB sto nije normalno za paket (telekomov promotivni paket) 256/64. Zna li neko zasto je toliko nizak download, zasto usb ne radi (u ugovoru mi pise da ne diram parametre da je sve podeseno i da ako diram ne garantuju za ispravan rad), rekli su da spliter moze da se zameni a za ostalo neznaju (kada su pa nesto i znali). Imam jos jedno pitanje (naravno kada resim probleme iz gore navedenog): Kako da konfigurisem ADSl na mreznu grupu od 11 racunara s'tim sto se tri racunara nalaze u posebnoj kancelariji koja je udaljena od prostorije gde su ostali racinari 15 metara. Itersuju me sema povezivanja i kako da konfigurisem internet sharing.Da li to mogu da resim pomocu dva svica ili hub-a.Napominjem da imam ISDN telefonski prikljucak (ako je to bitno). |