[ finderetf @ 25.04.2007. 23:50 ] @
Kada pokusam da se ulogujem na domen sa userom koji sam dodao, na 2003 prijavi mi gresku onemoguceno mi je logovanje zbog domain polise! sta da radim!? |
[ finderetf @ 25.04.2007. 23:50 ] @
[ andre2000 @ 26.04.2007. 08:06 ] @
Često se dešava da ti password koji si dodao tom novom useru ne odgovara podešavanjima domenske polise, tipa dužina password-a, kompleksnost... Mislim da default dužina password-a treba da bude 8 ili više karaktera, probaj to da promeniš
[ master_iwan @ 26.04.2007. 09:39 ] @
Vidi da li ti je u default domain controler policy zabranjeno log on localy tu mozes da mu navedes usera koji moze da se loguje na server
Pozdrav [Ovu poruku je menjao master_iwan dana 26.04.2007. u 10:49 GMT+1] [ master_iwan @ 26.04.2007. 09:45 ] @
Citat: andre2000: Često se dešava da ti password koji si dodao tom novom useru ne odgovara podešavanjima domenske polise, tipa dužina password-a, kompleksnost... Mislim da default dužina password-a treba da bude 8 ili više karaktera, probaj to da promeniš To nije slucaj, obzirom da je kreirao usera, da mu je ukljucen policy koji mu brani lake password-e ne bi mu uopste dao da kreira usera sa lakim password-om nego bi trazio da ukuca kompleksnu sifru i tek onda bi kreirao usera. [ finderetf @ 26.04.2007. 23:22 ] @
Definitivno nije problem u lozinci jer sam stavljao Password2 sto ispunjava
uslov!Ovo drugo cu proveriti!Hvala! [ 75TS @ 27.04.2007. 09:30 ] @
Da li pokusavas da se logujes na klijent racunara u okviru domena...ili pokusavas da se logujes na DC.
Ako je na klijentski racunar..proveri u okviru lokalne polise na samom klijent racunaru kojim grupama je omoguceno da se loguju lokalno..i da li taj tvoj user pripada nekoj od tih grupa. comp conf-->windows setings-->security settings-->local policies-->user rights assignment-->log on localy i takodje pogledaj koji useri i grupe stoje pod deny logon locally [ Dart Wader @ 27.04.2007. 10:11 ] @
Da li pokusavas da loguješ remotly ili na konzolu? Ako pokušavaš remotly user mora da bude član Remote Desktop Users grupe. To je u slučaju da ta Win 2003 mašina nije DC.
[ finderetf @ 27.04.2007. 15:39 ] @
Konektujem se na masinu na kojoj je DC, ali pod userom, a ne kao admin!Nemam
pojma da li je to uopste moguce, pa zato moram da pitam svasta! PS: jos uvek nisam uspeo! [ 75TS @ 27.04.2007. 16:30 ] @
u tom slucaju ides na tom domen kontroleru...na Administrative tools-->Domain Controller Security Policy-->security settings-->user right assignment-->allow log on localy
i tu ubacis usera kojeg oces Posle toga neophodno je da refresujes polisu ..to bese gpupdate iz cmda i to bi trbalo da radi.... i to je sve pod uslovom da se konktujes preko konzole znaci direktono na tu masinu..a ne remotli putem remote desktopa. [ finderetf @ 27.04.2007. 17:41 ] @
Novih problema gomilaaaaaaaaaa!?
ne mogu ova dva racunara da povezem,jedan je na 2003 na kom bi bio server, a drugi je XP i to sp2. Sta se desava,uopste se ne vide kada idem run/ipocnfig/all ip routing enabled je NO a treba da bude YES,zar ne!?Uopste nisam nikada povezivao dva razlicita sistema,nemam pojma sta da radim? Sto se tice DC ne vidim ga kad se ulogujem kao administrator masine, i sto je najgore izbrisu mi se svi programi koje sam instalirao proslog puta!? Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|