[ billboard @ 29.04.2007. 22:34 ] @
prije nekoliko dana buraz mi je trazio serijal za nekaj i presnimio nemam pojma kaj samo znam da je virus. evo probo sam ga maknuti avgom ali nista pa sam prsnimio nod i opet nista. evo comp ima 2giga rama a ponasa se kao da ima manje od 256. exploreri mi zasno stekaju, svakih nekoliko sati kad se konektiram na net otvaraju spamerske steranice,...... plizz help ne znam kaj da napravim a format disk ne dolazi u obzir.......
[ netman @ 30.04.2007. 00:58 ] @
Probaj sa SpySweeper-om, pa javi kakvi su rezultati.
[ billboard @ 02.05.2007. 12:19 ] @
prvo sam izbriso dosta programa, onda očistio temp datoteke i presnimio taj program,... e i izbriso sam internet explorer 7 i firefox.

Evo comp mi ne šteka više. očitavanje stranica je usporeno ali takodjer explorer ne šteka firefoox i ie6)

jedino mi sad očitanje stranice sporo ( traje 10sec za običnu stranicu, a prije je trrebalo 2-3sec) imam 1Mbit vezu na net a i još uvjek mi se javljanju spamerske steranice ali ne često....

kaj se tiče SpySweeper-a on je OK.neđe svakakva ....

kak bi mogo ubrzat očitavanje stranica da bude kak i prije?????

[Ovu poruku je menjao alkion dana 03.05.2007. u 21:16 GMT+1]
[ buljko @ 02.05.2007. 22:08 ] @
Citat:
billboard: prije nekoliko dana buraz mi je trazio serijal za nekaj i presnimio nemam pojma kaj samo znam da je virus...

Kako znas da je virus?
[ icobh @ 02.05.2007. 22:39 ] @
Prvo sa Process Explorer-om vidi šta ti jede memoriju, da li je potpisan, isključi ga, izbriši ga sa HDD-a, pa fino trk u RegEdit u potrazi za istim, a ako postoje kakve naznake da bi moglo biti nešto karakteristično vezano za taj proces, neki string ili sl., iskoristi ovaj program u att. za search u potrazi za mogućim generatorom... Ako se neda izbrisati sa HDD-a probaj sa Unlocker-om...

P.S. Ovo je samo ako ga ništa nije moglo prepoznati...

P.S.S. Probaj i Cyberhawk, nije na odmet
[ dekster2 @ 02.05.2007. 22:45 ] @
Sam pocetak problema je i poceo sa tim avg-o . probaj kasperkog.
[ vaske71 @ 03.05.2007. 19:42 ] @
Ne mora da znaci da je Virus odnosno retko koji virus radi usporavanjem sistema , verovatno ti je internet kes pretrpan , defragmentacija , kao i greska u regystri bazi , broj startovanih programa koji se podizu sa Windowsom a koji rade update u pozadini !!!
[ Zoran Rodic @ 03.05.2007. 20:13 ] @
Citat:
billboard:pa znam, pa vidim kad mi računalo ne radi kak spada, exploreri mi štekaju antivirusi stalno detektiraju svakakva s****....

Citat:
kaj se tiče SpySweeper-a on je OK.neđe svakakva s****...

OK
Ajde da ovo okoncamo na neki razuman nacin

Dostavices nam nam sta to antivirus i aSpySweeper detektuje, makar bilo kakvo ime da bi imali odakle da krenemo
Mozda nije virus nego nesto drugo, malwera ima raznih tipova

Drugo, dostavi nam HJT log

Ovo neka bude za pocetak, pa idemo dalje

Trece, nemoj da vise koristim zvezdice jer ce tema pod lock

Pozdrav
[ billboard @ 05.05.2007. 16:59 ] @
opet sam briso po windowsu i sad mi nod vise nista ne javlja, kaj se tiče spy sweeper-a on mi stalno detektuje istu stvar: Maxifiles

sto je to HJT log
[ Slobodan Trebovac @ 05.05.2007. 17:20 ] @
HiJackThis log

http://www.elitesecurity.org/p955250
[ TijanaR @ 05.05.2007. 17:51 ] @
http://www.scanspyware.***/info/MaxiFiles.htm

Ovde imas bas lep opis sta bi trebao da uradis da ga se otarasis.

Nadam se da ce ti bar malo pomoci.

[Goran Mijailovic: izmenjen link]

Edit by Alkion
Divan primer laznog antispyware alata koji nanosi jos vecu stetu
Ne instalirati niposto ovaj alat

[Ovu poruku je menjao alkion dana 05.05.2007. u 19:06 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao Goran Mijailovic dana 05.05.2007. u 20:41 GMT+1]
[ Zoran Rodic @ 05.05.2007. 18:05 ] @
Tijana Tijana
ScanSpyware scanspyware.net aggressive advertising; false positives work as goad to purchase [A: 6-26-04 / U: 3-24-06]

Malopre rekoh da treba paziti
Ukucaj ime tog alata u opciju find na ovoj stranici http://www.spywarewarrior.com/rogue_anti-spyware.htm
[ billboard @ 20.05.2007. 17:22 ] @
Evo probo sam s ad-aware i Spybot Search&Destroy ali oni detektiraju samo cookijes. A Spy sweeper detektira stalno maxifiles i virtumonde... i kad sam na netu svakih malo mi se otvaraju spam stranice(10min)
[ Slobodan Trebovac @ 20.05.2007. 17:40 ] @
Virtumonde Remover
Citat:
The Virtumonde Remover v1.0 will neutralize all Virtumonde targets running on a scanned system. The remover tool will not quarantine files; it will only make sure that files are no longer running and that they will not restart when you reboot your computer.

Citat:
Note: If you wish to completely remove the files, use Ad-Aware SE after neutralizing all targets.

Znaci, prvo s ovim neutralises Virtumonde procese, te nakon restarta skeniras i ocistis racunar uz pomoc Ad-Aware SE-a (naravno, sa najnovijim update-om).