[ broker @ 30.04.2007. 09:19 ] @
Uzeo sam novi racunar sa core2Duo procesorom i primetio nesto cudno. Naime, kad apokrenem neki program (za koji pretpostavljam da ne zna da iskorsiti ovakav procesor) on optereti samo jedan od procesora. Kada pratim opterecenje u task menadzeru, jedan procesor je opterecen full a drugi nista, a ukupno opterecenje je 51%.

Da li to znaci da, s obzirom da malo programa ume da iskoristi dvoprocesorskumasinu, ja u stvari imam nesto kao dva slabija racunara u jednom, to jest, jedan program moze da koristi samo jedan procesor a da je "poboljsanje" u tome sto sada mogu da imam vise programa koji ce podeliti opterecenje na ova dva procesora?
[ Intel-V @ 30.04.2007. 11:46 ] @
Vecina programa nema optimizaciju za Dual Core procesore, zbog toga ti opterecuje samo jedno jezgro. Probaj sa nekim programom koji je predvidjen za rad sa dual core CPU-om i videces razliku. Tvoj procesor ce pokazati svoju snagu tek na dosta zahtevnim programima i igrama.
Uostalom, ne zamaraj se time, imas odlican procesor cije ces performanse tek videti.

Pozdrav!
[ broker @ 30.04.2007. 15:36 ] @
Ma kvaka je sto radim neke stvari na softveru koji je takav kakav je i jak procesor mi je trebao da mi brze odradi obrade kojih ima mnogo, a ovako ispade da program koristi samo jedan od procesora i da u stvari nista nisam dobio kupovinom Core 2 DUO, cak sam i izgubio jer je ovaj jedan procesor iz Core 2 DUO sporiji od onog koji sam do sada imao.
[ Nenad Vranjanac @ 30.04.2007. 20:27 ] @
tako mu nekako dodje. poste komp koristis namenski, trebalo je da proveris da li je dc optimizovan.
o kom se programu radi?
[ icobh @ 30.04.2007. 21:04 ] @
Negdje sam vidio da se optimizacija programa za C2D na starijim kompajlerima radi u fazonu:

int a;
char b[56];
int c; itd... Pri čemu ove promjenjljive tipa char se uopšte ne koriste...

Nije li ovo malo suludo i ima li ovo uopšte efekta?
[ CooLa @ 01.05.2007. 00:58 ] @
Skini sa M$ sajta DC update!!!