[ Mikelly @ 01.05.2007. 12:16 ] @
Imam jedan specifican problemcic. Ovako, radi mi neki drug malu bazu za nekoga zubara, pa mu pomazem. Zubar hoce da zakazuje. Ok. Oce da zakazuje na svakih pola sata izmedju 8 i 12 i posle podne od 16 do 20. Ok. E sad hoce tabelarno da mu se prikaze koga je zakazao za tekucu nedelju. Ono sto hoce a ja ne znam, je to sto hoce da ima i prazne slotove. Tj. ako niko nije zakazan za recimo 11:30 nijednog dana, taj slot se nece biti prikazan (Koristim TRANSFORM sql naredbu). Bice prikazani samo slotovi koji su bar jednom u toku te nedelje iskoristeni. Evo primjer kako to izgleda kad ja to napravim: Vrijeme---Ponedeljak--------Utorak 8:00------Pacijent 9:30-----------------------Pacijent 10:30-----Pacijent---------Pacijent 11:30-----Pacijent A evo kako bi trebalo da izgleda Vrijeme---Ponedeljak-------Utorak 8:00------Pacijent 8:30 9:00 9:30-----------------------Pacijent 10:00 10:30-----Pacijent---------Pacijent 11:00 11:30-----Pacijent Ja bih sigurno to mogao napravit da na silu popunjavm listboxove, i dobio bih ono sto trazim, ali bi bilo mnogo ljepse i bolje ako bi se to moglo automatski SQL-om. Sto mislite? Pozdrav. |