[ ljubak @ 01.05.2007. 16:08 ] @
Znam da za Windows postoji aplikacija (valjda "Spy") kojom je moguće pratiti poruke koje prozori razmenjuju sa desktopom kao i međusobno, pa me zanima da li tako nešto postoji i za X server ili konkretnije KDE?

Ovo me zanima zato što sam primetio da kada ugasim neki prozor komandom sa title bar-a (krstić ili Close) KDE pusti zvuk koji označava zatvaranje prozora, ali kada isto uradim sa File->Exit KDE ne pušta zvuk. Očigledno je da se pri ovim akcijama šalju različite poruke serveru pa bih hteo da saznam koje su to poruke.

Hvala unapred.
[ risk @ 01.05.2007. 16:23 ] @
sad sam probao.
kde 3.5.6 beryl+aquamarine
eksplicitno sam ukljucio i pojacao zvukove za kde window manager i trebali bi da se cuju, medjutim, ne reaguje uopste na otvaranje, zatvaranje, ili bilo koju drugu manipulacija sa prozorom.

nad kojom aplikacijom pokusavas da sa exit proizvedes zvuk ?

cini mi se da kde to ne kupi od samog X-a za otvaranje, zatvaranje nego samo od svog window manager-a.
[ Not now, John! @ 01.05.2007. 16:33 ] @
Koliko znam, na KDE postoji nekakav sistem DCOP koji možda služi za te stvari...
[ ljubak @ 01.05.2007. 17:53 ] @
Citat:
risk: eksplicitno sam ukljucio i pojacao zvukove za kde window manager i trebali bi da se cuju, medjutim, ne reaguje uopste na otvaranje, zatvaranje, ili bilo koju drugu manipulacija sa prozorom.

nad kojom aplikacijom pokusavas da sa exit proizvedes zvuk ?

cini mi se da kde to ne kupi od samog X-a za otvaranje, zatvaranje nego samo od svog window manager-a.

Možda bi prvo trebao da podesiš system notifications (Control center -> Sound & Multimedia -> System notifications)?

Nije bitno koja je aplikacija u pitanju jer se kod svih isto ponaša bilo da je pisana pomoću Qt biblioteke ili pomoću Gtk biblioteke, niti je to nešto što mi smeta. Prosto je u pitanju detalj koji sam primetio i voleo bih da znam zašto je to tako, ai voleo bih da znam da li može da se napravi aplikacija koja kad je bilo kako zatvoriš, KDE pusti zvuk.

Citat:
Not now, John!: Koliko znam, na KDE postoji nekakav sistem DCOP koji možda služi za te stvari...

Mislim da DCOP nije za to, ali pogledaću još.