[ mortality @ 02.05.2007. 00:10 ] @
ja sam jako n00b na ovu temu pa bi molio za pomoc u vezi internet i lan konekcije(bice mi malo tesko objasniti ali pokusat cu): trenutno imam dva racunara spojena preko LAN portova na ovaj uredjaj(koji se povezuje bezzicno na mrezu Internet PRovajdera, u daljem textu kao IPR) . cilj sve ove frke oko povezivanja jesta da oba racunara mogu ici online. IPR zahtjeva login i pass za internet, koji imam. prije sam imao samo wireless karticu i nisam mogao nastimati ICS u windowsima, da sa wireless kartice (internet) sharuje internet na NIC (lan) (kaze da je 192.168.0.1 zauzeta adresa, koja btw. IPRov gataway za internet), tako da sada imam WL-5460v2 sada sve radi ok, ali nevidim druge racunare u My Network Places.- e to je problem koji bi zelio da rijesim. sa obicnom karticom tu nema nikakvih problema. ============================== IPR: (zakljucak izvucen iz konekcije da wireless karticom) IP range (192.168.0.10-255) DHCP (192.168.0.1) Gateway (192.168.0.1) DNS (87.xxx.x8.xxx; 87.xxx.x7.xxx) ============================== WL-5460v2 lan postavke: (windows lan status\details) IP range (172.16.25.1-10) DHCP (172.16.25.1) Gateway (172.16.25.1) DNS (87.xxx.x8.xxx; 87.xxx.x7.xxx) =============================== dalje: tek kad sam dobio uredjaj pokusao sam ga sam nastimati onako intuitivno, ali nije islo. problem je u wireless strani, jer dio stimanja koji se odnosi na lan mi je jako jasan. medjutim iako znam SSID od wirelessa, uredjaj odbija da uspostavi konekciju. da, mrezu je regularno pronasao i naravno uredjaj je u WISP nacinu, to mi bar nije bilo tesko pogoditi. provajder je to uradio posle (diskretno), ali mi nedozvoljava da ja konfigurisem uredjaj, iako je on moje vlasnistvo - znaci nemam pass za web configuraciju. neka cudna politika firme. jedino mogu restart ali onda ne znam nastimati opet zbog navedenog problema. i sad mi ide na zivce sto ih moram stalno zvati telefonom da mi otvore neki port na njemu da vidim dal ce to da proradi. any hope?? |