[ buvara @ 02.05.2007. 16:58 ] @
| Racunar na kome sam radio ustupio sam sinu, formatirao disk, instalirao XP, Office paket i par igrica i to je to...
Ubrzo je poceo da se pojavljuje prozor koji je "providan" (postoji samo okvir kroz koji se vidi desk-top) a na vrhu pise
untitled MIXER i nista vise. Ne moze da se iskljuci niti da se bilo sta drugo radi. U Task manageru pronadjem
proces mixer.exe i iskljucim ga ali tek onda racunar potpuno blokira. Cak se i posle resetovanja pojavi isto,
podigne widows normalno ali se odmah pojavi i MIXER. Tek kad potpuno iskljucim racunar, izvucem kabl iz zida i ostavim
ga neko vreme, on posle proradi ali se ubrzo ponovo pojavi. Napominjem da mi se nikad nista slicno nije pojavljivalo
pre pomenutog formatiranja.
Dete nervozno i ja ponovo formatiram disk i ovog puta instaliram Windows 2000. Opet isto s tim sto se sad gubi odmah posle
resetovanja. Pitao sam par ljudi koji poznaju Windows mnogo bolje od mene i niko nikad nije cuo za ovaj problem.
Mora da neko zna o cemu se radi. Pozdrav i hvala unapred! |
[ Miroslav Jeftić @ 02.05.2007. 17:48 ] @
Koliko vidim, u pitanju je program od integrisane muzičke kartice. Pretpostavljam da postoji taj program instaliran negde u All Programs, pa vidi da li možeš doći do opcija ili ga skloniti iz Control Panel-a. Takođe, ne bi bilo loše instalirati novije drajvere za tu karticu, moguće je da sadašnji prave taj problem.
[ calexx @ 02.05.2007. 18:46 ] @
Možda bi bilo dobro da za početak napišeš da li si instalirao sve drajvere bar od matične ploče.
[ sasa022 @ 02.05.2007. 19:12 ] @
Probaj drugu verziju drajvera.Ako ne pomogne - menjaj muzicku karticu ( ako je postojeca integrisana iskljuci je u BIOS-u ).
[ buvara @ 02.05.2007. 19:15 ] @
Pa naravno. Razumem sto me i to pitas, pitali su me sve i svasta kad bih izlozio problem ali nije mi prvi put.
Evo, ipak cu proveriti i drajvere kad odem kuci...
[ buvara @ 02.05.2007. 19:21 ] @
Zvucna je integrisana, imam originalne drajvere od maticne ali cu potraziti i neke druge, ma sve cu da probam....
[ buvara @ 05.05.2007. 07:42 ] @
Proverio sam (i preinstalirao) drivere i obrisao audio aplikaciju koja je bila instalirana zajedno sa driverima.
Mixer se i posle toga pojavio jednom, doduse na kratko i sam se isklucio!?!?!
Probacu da nadjem neku drugu verziju drivera a moguce da je i ploca "malo" otisla....
Ne dolazi u obzir samo da iskljucim zvucnu kartu jer bi me sin.............
U svakom slucaju, hvala na savetima!
[ Miroslav Jeftić @ 05.05.2007. 13:02 ] @
Te integrisane kartice nisu neki kvalitet, pa i ne čudi takvo ponašanje. Ne bi bilo loše nabaviti neki Creative Live makar, ne bi trebalo da je skuplji od 30€, a radiće mnogo bolje.
[ ipacid @ 09.05.2007. 20:18 ] @
Meni to smrdi na neki virus ili trojanac. Da je zvucna u pitanju, prijavljivala bi konkretan problem i sigurno ne bi bio providan prozor. A to sto je problem ostao i posle formatiranja, mozda je instalacija nekog programa zarazena, mozda je na drugoj particiji. Probaj da skeniras hdd nekim antivirus i antimalver programima.
[ EazyDuzIt @ 10.05.2007. 00:51 ] @
I ja tipujem na virus. I meni je smeshno kad neki "struchnjak" za sve okrivljuje virus, ali sam i ja imao isti ovaj provblem sa mixerom, samo shto sam ja morao da ugasim i win explorer pa da ponovo upalim. Ispostavilo se da je neki virus koji se shiri na svaki .exe fajl na kompu. Jedva sam ga se otarasio. Morao sam i win da reinstaliram ali i da obrishem pola stvari sa HDD jer su bile zarazene.
[ buvara @ 10.05.2007. 07:57 ] @
Taj virus sto napada exe. fajlove je meni razbucao komp. na poslu samo sto mi nije napao apsolutno nista drugo ali zato nije propustio ni jedan exe.
Posle formatiranja i instalacije win2000 na onom kompu kod kuce, koga zeza mixer, prvo instaliram AVG i on nije nista prijavljivao prilikom instalacija ostalih programa a nedavno sam i ceo disk skenirao i nista.....
Meni ga nahvalise ali, koliko je uopste pouzdan AVG?
[ ton_majstor @ 10.05.2007. 08:12 ] @
Citat: Te integrisane kartice nisu neki kvalitet, pa i ne čudi takvo ponašanje. Ne bi bilo loše nabaviti neki Creative Live makar, ne bi trebalo da je skuplji od 30€, a radiće mnogo bolje.
To i nije baš potpuno tačno. Nove ploče imaju HD zvuk koji je u rangu kućnih DVD-plejera ili MM-centara. Stari AC'97 je na nivou jednog jeftinog kineskog "stubića", ali ga to svejedno ne odbacuje za rad ili uživanje.
Creative treba izbegavati u širokom luku. Bilo koji model, verujte mi.
[ Miroslav Jeftić @ 10.05.2007. 08:18 ] @
Moguće, ali dosta, odnosno često ima problema sa CMedia (ili kako se zovu) integrisanim karticama & njihovim drajverima po netu, uglavnom dok rade rade. 
[ EazyDuzIt @ 10.05.2007. 09:59 ] @
Iz mog iskustva su svi vishe manje isti. Ja sam probao Kasperski, Norton i Nod32 i svaki mi je odradio posao kad mi je trebalo samo mi Nod najmanje gushi kompjuter. Mislim da su shanse da natrchish na nei virus koji je poznat jednom, a nepoznat drugom AV ravne nuli.
Jel ti se deshava da kad pokrenesh neki program dobijeh samo ono "send, dont send?"
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|