[ zmilan @ 17.07.2003. 02:18 ] @
Moze li neko da mi da neki predlog kako da napravim setup.exe u VB 6 , ako sam prilikom pravljenja programa koristio ODBC pristup bazi a baza je MS Access XP... konkretno da li mogu i bazu da spakujem u setup i da kompletno podesavanje uradim uz instalaciju ili bih morao da dajem neko uputstvo kako da prijave bazu kod ODBC-a?
[ mladenovicz @ 17.07.2003. 13:00 ] @
Bazu (kao i bilo koji drugi fajl) mozes da spakujes u instalaciju. Probaj Package and Deployment wizard, ili jos bolje InstallShield.
Sto se tice podesavanja baze, najjednostavnije je da to dokumentujes, a dokumentaciju isporucis uz aplikaciju.
[ zmilan @ 18.07.2003. 02:24 ] @
Kao prvo da se zahvalim na odgovoru...

Probao sam sa InstallShild - om, upravo danas i posto mi je ovo prvi put da ga koristim uspeo sam da spakujem kompletan program i samo putanju do baze, tako da sve radi ali kad se baza nalazi na mestu na kojem se nalazi kod mene na HDD-u, ali je ne prijavljuje na ODBC iako je uredno nalazi(radi probe ja sam je izbrisao sa liste na ODBC-u i sve je radilo).Medjutim, to mi nije dovoljno, pa ako moze neko da mi da malo detaljnije objasnjenje sta i kako da uradim...

Unapred hvala!!!
[ Sasa Vitorovic @ 20.07.2003. 12:33 ] @
I mene ovo zanima.
Citat:
mladenovicz:
Probaj Package and Deployment wizard, ili jos bolje InstallShield.

Nemoj molim te Package and Deployment Wizard,uopste nisam mogao da napravim instalaciju u njemu.
A u jednom wizardu nezavisne firme(Wise installation wizard 6.0)instalacija nekog mog programa je 22mb,tako da nisam jos probao da ali radi,jer nemam rezac a mrzi me da vadim hard.
Kada bi neko upuceniji mogao da pomogne...
[ zmilan @ 28.07.2003. 00:32 ] @
Ne bih voleo da zvucim bezobrazno, ali ne mogu da verujem da niko nema nista konkretno da kaze u vezi sa ovom temom, sta je neophodno da se ukljuci u instalaciju, na sta treba da se obrati paznja, i td.
Ako ima neko raspolozen za tako nesto javite se....
[ StratOS @ 01.08.2003. 09:48 ] @
Pa da Package and Deployment Wizard ti ljepo step by step pokaze sve sto trebas, te u setup package da i sve potrebne fajlove za instalaciju (runtime komponente,drajvere (ODBC) i ostale potrebne "depend" fajlove), ti samo idi preko tog wizarda, dodaj bazu i on ce ti sve ljepo zapakirati i napraviti setup.
[ zmilan @ 02.08.2003. 19:38 ] @
Hvala na odgovoru StratOS, blizu sam tome da to sve uradim u InstallShield-u, jos malo da proucim instalacioni skript, ali iako sam gledao da izbegnem Package and Deployment Wizard probacu i u njemu...
[ sandokan @ 05.08.2003. 13:58 ] @
Mozes da koristis Wise InstalMaster 8.1. U njemu ces rjesiti sve probleme, jednostavan je za rukovanje (wizard) a vrlo uspjesan
Pozdrav
[ djordje @ 01.08.2004. 00:53 ] @
kada Package and Deployment Wizard treba da instalira vec postojece fajlove, on pokaze menu: abort ignore retry. Kako ovo izbeci i naterati ga da nastavi instalaciju bez overwritovanja?
[ vujkev @ 01.08.2004. 10:21 ] @
Napravis setup sa nekim drugim programom (npr. Wise for Windows installer).
Nikad u mom zivotu nisam uspeo da napravim upotrebljivu instalaciju sa
Package and Deploy wizard-om.
[ Mashinovodja @ 02.08.2004. 09:50 ] @
PDW radi kilavo ili nikako dok ne instaliraš SP4 ili noviji za VB. Posle toga nisam imao problema sa izradom Setupa pomoću PDW-a. Možda i zato što u principu izbegavam upotrebu nestandardnih kontrola i prvo pokušavam da uradim posao sa onim što dolazi uz VB, pa ako nikako ne može, onda prelazim na custom kontrole, s kojima izgleda da se PDW često ne snalazi baš najbolje.
Ipak, PDW-om nisam oduševljen. Ranije sam koristio InstallShield, ali prestao sam pošto je to bila nelegalna i stara verzija (2.1), a mi smo sada, jel'te, vrlo legalni i straight i takvi nestašluci više ne dolaze u obzir.
Probao sam i razne besplatne installere, tipa Inno Setup (kojim se neki toliko oduševljavaju), ali izgleda da je tome vrednost srazmerna ceni, tj. nikakva.
Pošto su legalne verzije proizvoda tipa InstallShield, Wise i tome sl. nedostižno skupe, razmišljam da pređem na Windows Installer. Dodatan razlog je i to što Microsoft preporučuje da to bude standardni način instaliranja aplikacija na Windows sistemima. (A kad Microsoft nešto preporučuje, bolje je poslušati.) Međutim, na njihovom sajtu nisam našao dobar tutorial, a stvar mi izgleda prilično komplikovanija nego upotreba PDW-a. Može li neko da preporuči dobar tutorial s primerima korak po korak za Windows Installer?