[ stevica88 @ 03.05.2007. 17:14 ] @
Imam neko dugmence koje bi trebalo da na rollover pokrene neku animaciju i stane, a kada se pomeri mis (rollout) da se animacija nastavi.
Tj, kada korisnik stavi misa na dugme da krene animacija (npr. covek podigne kapu), a kada pomeri misa da se nastavi (da covek vrati kapu).
Evo i primera (nesto sam muvao, ali nikako da mi uspe).
Molim strucne da mi pomognu...
[ akasha org. @ 03.05.2007. 20:04 ] @
ne morash koristiti dugme, evo primera...
[ djalfirevic @ 03.05.2007. 20:38 ] @
Citat:
akasha org.: ne morash koristiti dugme, evo primera...

Ali cekaj, kada uradis rollOut ne treba da se zaustavi animacija, bar sam ja razumeo stevicu88...

[ akasha org. @ 03.05.2007. 20:53 ] @
OK, sorry. Ne mozhe da shkodi
[ stevica88 @ 03.05.2007. 23:09 ] @
Uradio sam, i radi, ali mi javlja gresku kao da se ovo moze koristiti samo na dugmad (flash8)

Code:
**Error** Scene=Scene 1, layer=Akcija, frame=1:Line 1: Mouse events are permitted only for button instances
     on(rollOver){

**Error** Scene=Scene 1, layer=Akcija, frame=1:Line 5: Mouse events are permitted only for button instances
     on(rollOut, releaseOutside){

Total ActionScript Errors: 2      Reported Errors: 2
[ djalfirevic @ 04.05.2007. 07:11 ] @
Citat:
stevica88: Uradio sam, i radi, ali mi javlja gresku kao da se ovo moze koristiti samo na dugmad (flash8)

Code:
**Error** Scene=Scene 1, layer=Akcija, frame=1:Line 1: Mouse events are permitted only for button instances
     on(rollOver){

**Error** Scene=Scene 1, layer=Akcija, frame=1:Line 5: Mouse events are permitted only for button instances
     on(rollOut, releaseOutside){

Total ActionScript Errors: 2  Reported Errors: 2

Mislim da je greska u ovome: Ja sam svoj kod pisao nad movie clip-om, a ti tvoj kod kucas u frame 1 timeline-a. Moze i na taj tvoj nacin ali mora:

Code:

naziv_instance.onRollOver = function(){
    //pa sad ovde dodas onaj deo koda
}
[ stevica88 @ 04.05.2007. 09:35 ] @
Skapirao sam. Imao sam neku zaostalu akciju u prvom frejmu. IZbrisao sam je i radi :D
Hvala jos jednom