[ dr.zmaj @ 03.05.2007. 18:17 ] @
Evo prikljucio sam ADSL modem i bilo je problema sa konektovanjem. Javio sam se tehnickoj podrsci PTT-a, rekli su mi da ostavim racunar ukljucen da ce oni sve da srede, i tako bi. Sada radi i nema problema. Ali mene zanima jedna druga stvar. Imam sest racunara u mrezi. Jedan racunar sa ADSL modemom nalazi se u jednoj prostoriji, a ostalih pet racunara u drugoj prostoriji. Sta treba da uradim kako bi mogao sa jednog od pet racunara koji se nalazi u drugoj prostoriji da pristupim na internet preko ADSL modema koji se nalazi na racunaru u drugoj prostoriji. Napominjem da su racunari vezani u mrezi pomocu standardnih habova sa osam ulaza. Molim za pomoc.
[ 2stamlers @ 03.05.2007. 18:45 ] @
Potrebno je da šerujes konekciju, tako da se svi kompjuteri mogu kačiti na net preko tog jednog. Znaci odes na ADSL_Konekciju -> Properties -> Advanced -> i otkaciš Allow other network users to connect through this computer's internet connection.

Zatim na svim ostalim racunarima podesis da default gateway bude ip adresa u lokalnoj mrezi od racunara na kojem je modem. To bi trebalo da je to.

pozz
[ Slobodan Milivojevic @ 03.05.2007. 18:51 ] @
I ne zaboravi DNS provajdera da uneses na svim racunarima.

Ovakvih tema je vec dosta, potrazi po forumu.
[ milosh76 @ 08.05.2007. 07:25 ] @
A da uzmes ruter i swich recimo, pa ti niko nece brljati daljinski po kompu niti ces morati da drzis glavni racunar ukljucen stalno...?