[ damjana @ 03.05.2007. 22:32 ] @
Radi se o sledecem. Moj drug je privremeno otsutan iz drzave pa mi je ostavio(tacnije njegova sestra koja ne zna ni user ni password ?!?) njegov ruter (D-link dsl-564t) da koristim njegov paket dok je vani. Ali kada sam ga kod mene ukljucio nece da radi?! Ja koristim adsl usluge istog provajdera samo sto imam d-linkov modem. U cemu bi moga da bude problem? Dali su potrebna mozda neka dodatna podesavanja? Koliko ja znam ako je ruter podesen onda on u sebi ima isto tako postavljeni username i password tako da nije potrebno kreirati posebno konekciju (kako sto je to slucaj sa modemom).
A tako sam se radovao na 10GB koji cekaju na mene ...
Ima li pomoci?
[ dr_ambis @ 03.05.2007. 23:53 ] @
Omoguci LAN kartu ako ti nije omogucena, postabi tcp/ip protokol na njoj (stavi sve automatik).

Ovo bi trebalo da radi ako je ukljucen DHCP server na ruteru ( tj ako tvoj drug nije nista menjao)

Treba ti utp kabal (moze i cross over i direktni). Jedan kraj ubodi u ruter a drugi u Lan karticu.

Ubaci kabal od telefona u ruter gde treba i prvo njega ukljuci i sacekaj malo (minut), pa posle ukljuci racunar.

Ako nije nesto drugo onda bi ovo trebalo da radi.
[ damjana @ 04.05.2007. 05:55 ] @
Tako sam vec i uradio dr_ambis ali nece da radi. Jel ima neka dodatna podesavanja na mom kompjuteru?
Danas cu ga odnjeti da probam na jos jednom mestu i ako tamo radi onda je definitivno nesto kod mene
A jel moguce nekako "izvuci" username i password iz rutera pa da se ukljucim preko mog modema?
[ dr_ambis @ 04.05.2007. 13:58 ] @
Jel ti dodeljuje ruter ip adresu?
Ako dodeljuje onda pogledaj koji gateway ti je dodelio i uloguj se na ruter preko te adrese ako znas user i pass za njega i pogledaj da li je podeseno sve kako treba. A sto se tice da izvuces username i pass za konekciju najbolje ti je da nekako kontaktiras tog prijatelja i da ga pitas :)

[ damjana @ 04.05.2007. 20:19 ] @
Znaci ovako-imam ruter a nemam njegov user i password da bi usao u njegova podesavanja a ne mogu doci do mog prijatelja iz vise razloga?!?
Taj isti ruter radi na druga dva kompjutera bez problema (samo prikljucis sve sto treba i radi super, sto bi trebalo da znaci da je sa ruterom sve u redu). Onda zasto kod mene ne radi i u cemu bi mogao biti problem?!
A gde mogu da vidim koju adresu dodeljuje ruter?
Ako sam dobro razumeo, kada otvorim Local Area Conection Status, na kartici support imam dodeljeno ip adresu i default gateway, pa te podatke treba isto tako podesiti u setup routera(u koji ja ne mogu uci!) sto znaci da treba verovatno da odustanem?!
Ipak hvala na odgovorima dr_ambis
[ dr_ambis @ 04.05.2007. 21:05 ] @
Pa ako radi kod drugih onda je do tebe. Proveri jos jednom podesavanja mrezne karte.
[ damjana @ 05.05.2007. 08:35 ] @
E ova e stvarno da se zbudalis!? Se e isto podeseno kako na drugite komljuteri i pa ne saka da raboti!!!
Sega veke i ne mi e do propustenite GB-jti tuku do toa da znam kade gresam i vo sto e problemot?!?
Vo sekoj slucaj fala na trudot i na odgovorite dr_ambis.
[ linama13 @ 11.04.2008. 20:03 ] @
da ne bi otvarao istu temu

i ja imam slican problem
imam otvoren adsl nalog kod eunet-a od njih sam dobio modem Sagem fast 800, i prikacen mi je preko usb-a, posto mi je usb 1.1 uzeo sam od ortaka ruter koji je isto dobio od eunet-a da vidim dali brzina down/up zavisi od modema i rutera, naravno ruter je zakacen na mreznu, ruter je sagem fast 1201
moj problem je to sto ne mogu da konfigurisem ruter
probao sam njegova podesavanja, podesavanja sa Eunet-ovog sajta, i jos neka sto su mi pala na pamet ali nisam nista uradio
moze li mi neko pomoci
hvala