[ boljanici @ 03.05.2007. 23:12 ] @
Ocitava sva dokumenta, narezuje filmove, igre , slike, ali NECE dokumenta koja su pisana u Wordu.
Da li se radi o drajveru ili necem drugom??
[ Librabicboj @ 04.05.2007. 09:53 ] @
Probaj da reinstaliras Nero, ili ubaci najnoviju verziju.
A da li ides na Make data DVD/CD ?

mmwc edit: citat!

[Ovu poruku je menjao mmwc dana 04.05.2007. u 15:41 GMT+1]
[ dekster2 @ 04.05.2007. 10:07 ] @
Da mozda je tu problem,ali trebalo bi da je prosto.
1.cd/dvd
2.iso
3.selektujes i rezes.

Mejbi.Ako nije neki trol sve pobrkao.

pozdrav
[ Zoran Rodic @ 04.05.2007. 10:16 ] @
1. Naslov je pisan cirilicom
2. Naslov je predugacak

To je ono na sta sam ja nailazio

Izbaci li neku poruku?
Ako da, postuj je ovde ili prepisi
[ Milan Gligorijevic @ 04.05.2007. 14:46 ] @
Možda Nero ne dozvoljava i sledeće karaktere: č, ć, š...
Nailazio sam na programe koje neće da otvore takve fajlove.
[ calexx @ 04.05.2007. 17:50 ] @
Ovo može da bude jedino ako setovanje regiona nije dobro urađeno, ja uvek režem fajlove sa svim našim slovima koja se zateknu i nikad nije bilo problema. Možda bi pokretač teme mogao da se javi pa da kaže da li je nešto od pomenutog tačno, ovako samo nagađamo.
[ Shadowed @ 04.05.2007. 20:45 ] @
Mislim da zavisi od standarda za rezanje, neki podrzavaju "nasa" slova, neki ne (ne secam se koji da, koji ne) a mrzi me da googlam :)
[ boljanici @ 04.05.2007. 21:25 ] @
Izvinite sto kasnim. U pitanju je nemogucnost da Nero reze dokument pisan nasim slovima i cirilicom... iskreno, nisam ranije imao takav slucaj, ali ovaj Nero je kod mog poznanika i esavao sam problem bez uspeha.
E sad: ima li logicno obrazlozenje zasto nero ne moze da nareze nesto sa nasim slovima?
[ Miroslav Jeftić @ 04.05.2007. 21:32 ] @
Kao što je Slavoljub već pomenuo, moguće je zbog neodgovarajućih regionalnih podešavanja.
[ calexx @ 04.05.2007. 21:58 ] @
Samo još jedan detalj, da li je dokument pisan našim slovima i ćirilicom ili je i njegovo ime takvo?
[ Zoran Rodic @ 04.05.2007. 22:33 ] @
Problem je u naslovu a ne u sadrzini teksta
Stvar je u Unicode podrsci

Meni se desavalo da umeso imefjala.doc dobijem ____________.doc
To me je izludjivalo pa sam pribegavao drugim solucijama

E sad guglam nero unicode i dobijemo podatke za linux verziju
Citat:
3.0.0.0-beta April 19, 2007 GTK2 port,Unicode support, Blu-ray and HD-DVD burning.

a ovo je za windows
Citat:
No true Unicode support. I tried many other burning programs and they just don't support Unicode filenames:CDRWin,UltraISO,Nero. The only one supporting Unicode for real and that works is CopyToDVD. It's a shame that there is still no widespread full and true Unicode filenames support nowadays in burning programs.

PS
Pitajte Dimkovica, mozda gresim :/
[ calexx @ 04.05.2007. 23:00 ] @
Ma ja bih zamerio Neru mnogo toga ali ga i dalje koristim zbog nekih dobrih rešenja. Još nisam prešao na sedmicu, da li je rešeno recimo davanje imena dužih od 16 slova za DVD Video?
[ boljanici @ 05.05.2007. 00:03 ] @
Nije naslov. Rec je o Yu fontu i cirilici u sadrzaju.Ni meni nije jasno zasto je tako, ali ostala dokumenta je narezao.
[ Zoran Rodic @ 05.05.2007. 07:42 ] @
Jos nesto
Da li je pisano sa onim prastarim fontovima gde je shift + 2 = č ( http://www.cyrillic.com/ref/cyrillic/fontlist.html ) ili u taskbaru menjas kodni raspored?
Koju verziju Nera koristis?

[ calexx @ 06.05.2007. 17:45 ] @
Ovo na linku su normalni fontovi a ti misliš na one nenormalne gde je na shift+2 slovo Ž mada je to manje bitno. Koliko god da su oni nepravilni, glupi, ružni i ostalo, nema nikakvog razloga da utiču na rezanje fajla u kome su upotrebljeni kao ni u slučaju da su korišćeni normalni fontovi. Možda je sam fajl loš, možda ipak u imenu ima neki karakter koji ne prolazi kod Nera ...

Inače su nam one fontove uvalili Slovenci, otprilike u vreme prelaska na .ttf su bili aktuelni corel .wfn fontovi i onda su oni jednostavno preradili te fontove u yuscii i konvertovali ih u ttf. Od tada su ovde u upotrebi a najveći krivci što i dalje postoje su neznanje onih koji o tome odlučuju i prodavci hardvera. :(