[ cronewbie @ 04.05.2007. 12:37 ] @
| Bog ljudi,
Dakle, imamo u firmi slijedeću situaciju:
Imamo 5 računala, i svih 5 je u mreži. E sad, svih 5 work stationa ima shortcut na mrežni disk Z:\ u kojem stoje svi materijali, radovi, kod i td. Želim implementirati nekakvo kvalitetno, a opet automatizirano rješenje kojim bi dobio kvalitetan backup Z-a. Radi se o windowsima, ali nije na odmet čuti i windows i linux-based rješenja. Malo sam lurkao po ES-u pa mnogi predlažu jako različita rješenja, pa me zanima što bi po vašem mišljenu bilo najlakše ili najbolje, u kojem smjeru krenuti?
Dolazi u obzir i da uzmemo još jedno računalo koje bi služilo samo i isključivo za backup proceduru. Anyone? |
[ andre2000 @ 04.05.2007. 12:57 ] @
Ako ti je jako bitno to što hoćeš da backup-uješ (a kome nije?), stavi tape uređaj za backup na mašinu gde ti stoje ti podaci, dobar softver za backup, tu probaj Veritas/Symantec Backup Exec, i kada to lepo postaviš, samo ujutro ubaciš traku, pokupiš je kad kreneš kući, i mirno spavaš. Odmah da znaš da ovo nije jeftino rešenje, ali je sigurno.
[ cronewbie @ 04.05.2007. 13:17 ] @
O kojem točno uređaju govorimo? I koliko je to "nije jeftino"? :-)
Otvoren sam za svaku soluciju koju mogu financijski izdržati, ali ipak moram imati neku predstavu u glavi o kojim ciframa govorimo..
[ Miroslav Jeftić @ 04.05.2007. 13:28 ] @
Od oko 500€ pa naviše, tu negde ako se dobro sećam, uređaja ima raznih proizvođača. 
[ neurorider @ 04.05.2007. 13:44 ] @
Ma jok, instalirash Linux, mountujesh taj dir i radish backup kad god hocesh
[ cronewbie @ 04.05.2007. 14:34 ] @
E, to sam i ja mislio! Za to mi je dovoljna i neka kanta od kompa ali da ima veliki disk, right? Vjerojatno bi se dalo i preko crontaba definirati kada da mi se sto kopira, pa cak i neke kerefeke tipa email obavijest po svakom zavrsenom backupu i tako to? Koja se rjesenja koriste na linuxu za backupiranje? tgz ili bz2 ili nesto trece? Nisam se nekoliko godina bavio linuxom pa sam malo zakrzljao :)
[ neurorider @ 04.05.2007. 14:36 ] @
Imash gmail ili skype, zbog realchat-a ovako ne mogu!
[ dongoran @ 04.05.2007. 16:43 ] @
Imas u Windowsu alatku koja se zove NT Backup. Start/Run i kucas ntbackup Udjes u opciju Advanced Mode i izaberes Sheduled Job. Ubasis za koje dane hoces da ti se vrsi backup i izaberes sta da backupujes.
Mislim da je ovo jednostavna i najeftinija varijanta (nista ne kosta). :) Pozdrav.
[ IdeaR @ 06.05.2007. 12:20 ] @
Nije loša stvar Acronis Backup Server. Jednostavan za rad i razumijevanje, backup fileova ili image diska, sve moguće opcije, grafičko okruženje.
Doduše ovo je za Windowse.
[ andre2000 @ 07.05.2007. 01:58 ] @
Super su ovi predlozi da bekapuješ podatke kroz mrežu na drugi komp, ali jedno od zlatnih pravila bekapa je da kopija stoji van zgrade gde ti je mreža. Zato se i radi bekap na traku.
[ cronewbie @ 07.05.2007. 14:21 ] @
Ok, hvala na odgovorima, kada setupiram nešto javim kako je prošlo i na koji način sve radi :)
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|