[ vzdrale @ 04.05.2007. 15:52 ] @
imam string koji izgleda nesto kao: P12345 - Neka tamo kompanija Project Manager: Neko ime Contract Amount: 12345.00 Start Date: Apr 9 2007 12:00AM Client Name: Neka tamo druga kompanija Client Address: broj ulica, drzava zemlja postanski broj Client Contact: neko ime Contact Title: neki tamo title Contact Email: [email protected] Znaci ovo sto je boldovano je konstantno i ne menja se, a ostalo se menja. Trebao bi mi neki regExp koji bi mi to lepo isprasirao u niz: parsed[0] = 'P12345' parsed[1] = 'neka tamo kompanija' parsed[2] = 'Neko ime' parsed[3] = '12345.00' parsed[4] = 'Apr 9 2007 12:00AM' parsed[5] = 'Neka tamo druga kompanija' parsed[6] = broj ulica, drzava zemlja postanski broj parsed[7] = 'neko ime' parsed[8] = 'neki tamo title' parsed[9] = '[email protected]' regExp mi i nisu bas jaca strana, i sve sto sam uspeo je nesto ovako: preg_match("#Project Manager: (.*?) Contract Amount:#s", $text2parse, $parsed['projectManager']); preg_match("#Contract Amount: (.*?) Start Date:#s", $text2parse, $parsed['contractAmount']); preg_match("#Start Date: (.*?) Client Name:#s", $text2parse, $parsed['startDate']); preg_match("#Client Name: (.*?) Client Address:#s", $text2parse, $parsed['clientName']); preg_match("#Client Address: (.*?) Client Contact:#s", $text2parse, $parsed['clientAddress']); preg_match("#Client Contact: (.*?) Contact Title:#s", $text2parse, $parsed['clientContact']); preg_match("#Contact Title: (.*?) Contact Email:#s", $text2parse, $parsed['clientTitle']); svaka pomoc je dobrodosla.... |