[ tordajav @ 05.05.2007. 10:43 ] @
Da li je neko probao ovaj programcic? Velik je samo 833 kb i kada se pokrene, za 2-3 sekunde vam izlista sve zive i mrtve password-e koje ste ukucavali u vasem brovseru i drugim aplikacijama. Pretrazuje vise od 60 softvera na vasoj masini i cas posla izlista sve sto vi mislite da niko drugi ne zna osim vas... Ja sam ga skinuo putem torrenta ali evo i oficijalnog sajta: http://passrecovery.com/
Lepo je sto sam sad video i neke sifre tj. password-e koje sam zaboravio, ali ako ovako mali programcic za 2-3 sekunde izlista sve to, moje je pitanje kako se zastititi ili se bar malo sigurnije osecati?
[ BBS @ 05.05.2007. 12:12 ] @
Jesi li ti na tom racunaru logovan kao administrator? Ako je tako nema razloga za brigu a ako i obican korisnik tij gost moze to da izlista onda vec nastaje problem. probaj ovo pa postuj
[ tordajav @ 06.05.2007. 01:50 ] @
Da, administrator sam, nema drugog account-a!
[ Milan Gligorijevic @ 07.05.2007. 20:30 ] @
Upravo sam probao pomenuti program. Definitivno svaka preporuka!
Program je fenomenalan!

Kako se zaštititi - nikako.
Uzmimo npr Operu. Svi password-i se čuvaju u wand fajlu. Dok god imaš pristupa tom fajlu bilo koji nalog da koristiš program može da pronađe password-e. Kada nemaš pristup wand fajlu Opera će se ponašati kao da nikada nisi ukucao ni jedan password.
[ Shadowed @ 08.05.2007. 01:06 ] @
Pa, meni kao nacin zastite deluje varijanta da password-e pamtis umesto da ih ti programi cuvaju :)
[ Milan Gligorijevic @ 08.05.2007. 07:35 ] @
Ako koristiš jedan username i password onda je lako, ali ako imaš više :)

Jedino čega sam uspeo da se setim - postaviš password na Operu nekim datnim programom. Tada Multi Password Recovery verovatno ne bi obavio zadatak. Eto, jedna problem manje, ostaje još 59 aplikacija :)
[ adok_007 @ 26.05.2007. 10:11 ] @
Jel zna neko gdje mogu naci ovaj program za download, ali neku stariju verziju jer verziju 1.0.3 imam ali nemam serijal. Gdje da nadjem verziju 1.0.2 ili stariju ?
[ Nemanja Avramović @ 26.05.2007. 11:50 ] @
Evo kako se zaštititi :)

[att_img]

Šalu na stranu, stvarno dobar program, izlista sve moguće šifre bez po muke. Izgleda da je Shadowed lepo rekao: Ne pamtiti šifre unutar samih programa.
[ adok_007 @ 26.05.2007. 12:12 ] @
sve je to fino samo gde ga naci
[ Nemanja Avramović @ 26.05.2007. 14:44 ] @
Imaš u prvoj poruci adresu sajta odakle možeš skinuti demo. Full verzija se plaća.
[ xploiter @ 26.05.2007. 18:54 ] @
Evo i ja sam probao program, avast ga je prepoznao kao trojanca (ne znam zasto) tokom instalacije tako da kada god zelim da pokrenem program moram avast ukinut (nisam jos ovo radio). Jel sigurno da pokrenem program?

Tacnije MPR.exe je problematicni fajl.
[ SlobaBgd @ 26.05.2007. 19:49 ] @
Obratite pažnju na to da postoji i standalone verzija programa, što će reći da može da se pokrene sa usb sticka... Vrlo upotrebljiva mogućnost...
[ Milan Gligorijevic @ 26.05.2007. 19:58 ] @
Baš tu verziju sam ja i koristio jer ne zahteva registraciju, a praktičnije je od standardne verzije.
Naravno, link za download nije po pravilima foruma.
[ Milan Gligorijevic @ 26.05.2007. 22:53 ] @
Citat:
Ne pamtiti šifre unutar samih programa

Dovoljno je da password bude jednom ukucan, a ne mora ni da se zapamti i ovaj program će ga naći.
[ Shadowed @ 26.05.2007. 23:01 ] @
Iako prilikom upisivanja nije bio aktivan?
[ tordajav @ 27.05.2007. 03:21 ] @
Citat:
xploiter: Evo i ja sam probao program, avast ga je prepoznao kao trojanca (ne znam zasto) tokom instalacije tako da kada god zelim da pokrenem program moram avast ukinut (nisam jos ovo radio). Jel sigurno da pokrenem program?

Tacnije MPR.exe je problematicni fajl.

Nije mi jasno to "tokom instalacije" jer sam ja (bar ovu verziju 1.0.3) nabavio ovaj program koji ne zahteva instalaciju, a moj NOD32 ga ne prijavljuje kao virus ili slicno prilikom pokretanja (naravno NOD32 sa najnovijim definicijama)!
...tj. pa da, standalone verzija programa!!!

[Ovu poruku je menjao tordajav dana 27.05.2007. u 04:58 GMT+1]

[Ovu poruku je menjao plavigor dana 27.05.2007. u 16:22 GMT+1]
[ Milan Gligorijevic @ 27.05.2007. 08:11 ] @
Program sam skinuo kada sam vide ovu temu, a imam jedan wand.dat fajl koji čuvam iz ko zna koje verzije Opere.
[ diegomaradona @ 27.05.2007. 08:55 ] @
Pri podizanju sistema uključi opciju ukucavanja passworda kao administrator a svim drugima koji imaju pristup kompjuteru daj mogućnost logiranja njihovim passwordom (bez administratorskih ovlasti) i eto ti zaštite. U ovom slučaju nitko osim tebe ne može ništa instalirati na kompjutor uključujući i programe koji "čitaju" passworde.
[ Nemanja Avramović @ 27.05.2007. 09:28 ] @
@diegomaradona: Pa rekoše ljudi da ima i verzija koja se ne instalira

Citat:
mmwc:
Dovoljno je da password bude jednom ukucan, a ne mora ni da se zapamti i ovaj program će ga naći.

Jesi siguran? Valjda password mora da bude negde zapamćen da bi ga program pročitao (i dekriptovao ako je kriptovan). Ako program ne pamti password nigde - odakle će ga pročitati?
[ Milan Gligorijevic @ 27.05.2007. 09:48 ] @
Sad sam baš probao i nisam u pravu. Znači ako ne kliknete da browser zapamti password program ga ne može naći. Ima li neko više account-a i password-e na njima? Da li program može da izvuče user i pass za svaki account? Ja nemam password, a program ima opciju da kopira SAM fajl pa možda odmah "izvlači" i sve iz njega
Od dobrih opcija još bih izdvojio zauzeće RAM memorije.
[ pisac_1 @ 27.05.2007. 15:09 ] @
Evo ja sam negdje iskopao Multi_Password_Recovery_1[1].0.3_portable, medjutim, neke mi stvari nisu jasne; da li ovaj program moze, npr., otkriti moj password koji koristim na MSN-u ili Pal-talk-u i kako da to uradim, a ako ne moze, onda koje passworde otkriva?

hvala!
[ Milan Gligorijevic @ 27.05.2007. 15:29 ] @
Samo pokreneš program i u levom meniju odabereš aplikaciju za koju je pronašao password.
http://passrecovery.com/features.php
[ pisac_1 @ 27.05.2007. 15:38 ] @
jarane, stvarno nisam skotao... znaci li to da moze?
Vidi, kad pokrenem program, izbaci mi ovo (slika koju sam okacio) a ovdje ne vidim da pise da je pronasao password za bilo koju aplikaciju???

ako moze temeljnije pojasnjenje - hvala

mmwc edit: obrisan nepotreban citat.

[Ovu poruku je menjao mmwc dana 27.05.2007. u 16:55 GMT+1]
[ Milan Gligorijevic @ 27.05.2007. 16:04 ] @
Ne znam kako bolje da ti objasnim, program je izuzetno lak za upotrebu.
Evo slike sa sajta.

Sa leve strane klineš na Wand i dobiješ sve password-e koje si sačuvao u Operi. Ako ne koristiš Operu, imaš za IE, Firefox i ostale aplikacije koje si instalirao.
[ djricky @ 27.05.2007. 16:28 ] @
Win32:Delf-CAT [Trj] se nalazi u arhivi koja se skida sa sajta, tako da...
[ pisac_1 @ 27.05.2007. 17:50 ] @
Ok, hvala, sad sam skontao...
[ X Files @ 27.05.2007. 21:14 ] @
Ovo se pronadje u ORIGINALNOM softveru (preuzetom sa zvanicnog sajta):

A-Squared Found nothing
AntiVir Found SPR/PSW.MPR.015.25
ArcaVir Found Riskware.Pswtool.Mpr.015
Avast Found Win32:Delf-CAT
AVG Antivirus Found nothing
BitDefender Found nothing
ClamAV Found nothing
Dr.Web Found Trojan.PWS.Multi
F-Prot Antivirus Found nothing
F-Secure Anti-Virus Found not-a-virus:PSWTool.Win32.MPR.015 (6, 2, 605)
Fortinet Found HackerTool/MPR
Kaspersky Anti-Virus Found not-a-virus:PSWTool.Win32.MPR.015
NOD32 Found nothing
Norman Virus Control Found nothing
Panda Antivirus Found nothing
Rising Antivirus Found nothing
VirusBuster Found nothing
VBA32 Found Trojan.PWS.Multi

Ovo se pronadje u RAR Portabl verziji (koja kruzi netom):

A-Squared Found nothing
AntiVir Found SPR/PSW.MPR.015.25, APPL/MPSWRecovery, SPR/PSW.MPR.015.28
ArcaVir Found nothing
Avast Found Win32:Delf-CAT
AVG Antivirus Found nothing
BitDefender Found Trojan.Downloader.Banload.IT
ClamAV Found nothing
Dr.Web Found Trojan.PWS.Multi
F-Prot Antivirus Found nothing
F-Secure Anti-Virus Found not-a-virus:PSWTool.Win32.MPR.015 (6, 2, 605)
Fortinet Found nothing
Kaspersky Anti-Virus Found not-a-virus:PSWTool.Win32.MPR.015
NOD32 Found nothing
Norman Virus Control Found nothing
Panda Antivirus Found nothing
Rising Antivirus Found nothing
VirusBuster Found nothing
VBA32 Found Trojan.PWS.Multi

Izvor:
Upload EXE-a na: http://virusscan.jotti.org/

Mislim (ali ne garantujem) da se ne radi ni o cemu opsanom po racunar. Verovatno je program identifikovan
kao potencijalno zlonameran, pa je stoga i obelezen...

Oprez, naravno!
[ saomd @ 31.05.2008. 00:13 ] @
ja sam preuzela program sa zvanicnog sajta
i nece da radi
ili radi ali ja ne umem da ga koristim
moze li mi neko reci kako da ga koristim