[ x20x @ 17.07.2003. 20:26 ] @
Kada upalim kompjutor i kada mi se pokaže logo kompjutor jednostavno zastane i neide dalje, tek kad ga par puta ugasim i resetira tek onda dobro radi! U čemu je problem?

[Ovu poruku je menjao tOwk dana 17.07.2003. u 20:31 GMT]
[ tOwk @ 17.07.2003. 20:30 ] @
Računalo je očigledno pokvareno. Odnesi ga na servisiranje. ;-)

No, ozbiljno, zaista takvo ponašanje može biti posledica velikooooog broja problema. Ako ne znaš šta da tražiš, teško da ćeš išta naći.

Ono što samo meni (a ja nisam stručnjak) pada na pamet je:
— pretoplo je kod tebe, nekih 80 stepeni ;-)
— virusi
— loše povezani kablovi (loši kontakti)
— ne valja napajanje
...


I šta ti znači da „stane kad se pokaže logo“?
[ Corleone @ 17.07.2003. 20:35 ] @
U prvi mah mi se činilo da nije kuler na procesoru pun prašine pa ne može da se procesor dovoljno hladi. Ali simptomi su tada drugačiji. Komp se gasi posle nekog vremena, a ne "zakiva" kao kod dotičnog.
Ah, da.
Pogledaj kako je napajanje na matičnoj ploči. To je jedan kabl sa puno žica i jednim širokim konektorom koji se spaja na matičnu ploču. Proveri kakav je kontakt i da li su sve žice u konektoru na svojem mestu i da nisu labave. Mošda to radi probleme.
Pozdrav
[ BeastMaster @ 18.07.2003. 02:06 ] @
Prilikom bootovanja pritisni F8 i uđi u SAFE MOD, u Device Manageru (desni klik mišom na My Computer----> Propertis) zatim skini sve stavke koje su vezane za zvučnu (sound and audio devices ili tako nekako) i skini sve stavke vezane za drajvere od ploče (motherboard resoces, VIA....AMD,,, i tako dalje) zatim resetuj računar i trebalo bi po ulasku u windows (ukoliko uopšte i uđe u windows) da pronađe kompletne drajvere i da nastavi sa radom. U suprotnom rešenje je reinstalacija OS-a.
Pozdrav
[ x20x @ 18.07.2003. 12:31 ] @
@tOwk
"I šta ti znači da „stane kad se pokaže logo“?"
Znači kad upalim kompjutor pojavi mi se logo slika od matične i onda tu jednostavno kompjutor zastane i dalje nista ne ide, jednostavno kao da se smrzne! Kužiš?

A vec sam prije postavljanja pitanja provjerio sve kable dal su doro spojeni i sve sam ih jako prečvrstio i opet isto.

A prije nekoliko dana je kompjutor pročiščen od prašine i ventilatori svi rade!
[ BeastMaster @ 18.07.2003. 13:34 ] @
Ja mislio da bar stigneš do Win Logoa, a jesi li probao Clear CMOS? Proveri i napajanje.
[ tOwk @ 18.07.2003. 15:08 ] @
Citat:
x20x:
@tOwk
"I šta ti znači da „stane kad se pokaže logo“?"
Znači kad upalim kompjutor pojavi mi se logo slika od matične i onda tu jednostavno kompjutor zastane i dalje nista ne ide, jednostavno kao da se smrzne! Kužiš?


Da li možda svira? Ako svira, koliko bipova ispusti dok se muči (mada, ja i ne znam koji šta znači, ali tu onda imaš mogućnost loše memorije, ploče, ...).

Takođe, proveri da li je i procesor odgovarajuće postavljen (to da ponekad radi, ponekad ne, mi baš liči kao da ga nisi lepo namazao i stavio, bar je tako bilo sa AMD-ovim procesorima pre par godina — iskustvo ;-).
[ MilošV @ 18.07.2003. 15:36 ] @
Khmmm :) ovo lici na memoriju
To sto vidis logo znaci da su graficka & procesor (99%) u redu
Probaj (ako imas vise memorijskih modula) jedan po jedan, ili ih (ga, u slucaju da imas samo jedan :) samo izvadi pa ponovo stavi, mozda ti ne leze dobro
Ili probaj sa nekim "sa strane", za koji znas da je u redu
Ako to ne uspije, povadi sve sa ploce (izuzev kabla za floppy i kablova za paljenje, reset, zvucnik itd (male zicice u uglu ploce)) i probaj tada
Ako ne uspije ni to, onda, sto rece moja NOKIA, "CONTACT SERVICE"

PS Ne zaboravi da se razelektrises prije nego pocnes cackati oko memorije
[ x20x @ 18.07.2003. 16:06 ] @
Prilikom podizanja nista ne svira. Budem jos pogledao dal je sve u redu s napajanjem i ostalim, ali vec sam par puta pogledao i sve izgleda dobro.
I da imam dva Windowsa 98 SE I XP i kad stavim na XP prije lodanja Windowsa mi se pokaže neka bijela traka koja se treba napuniti a to mi prije nikad nije išlo da se trebalo napuniti?
[ Veliki Strumf @ 21.07.2003. 12:09 ] @
Evo ti odgovor koji je iskustvom stecen. PRAVI BACK UP PODATAKA, JURI RODITELJE I TRCI DA KUPIS DRUGI HDD. KADA SE RACUNAR KOCI NA MESTU GDE SI REKAO A NISTA NE SVIRA POSTOJI OGROMNA MOGUCNOST DA TI CRKAVA HDD. Posto si sve proverio po ploci, i nadam se da si se setio da ocistis kontakte, a problem je i dalje rezidentan, stavi hdd na probu sa nekim programom od proizvodjaca tvog hdd a.

Posedujem sve programe i Wd a i Maxtora za test hdd a pa ako zelis, javi se, posedujem i puzdane testove memorije koje koristimo u servisu, ako ti i oni trebaju, javi se.

Sve u svemu, problem smrdi na problematican hdd, ili daj Boze na neki drugi uredjaj koji odbija da se indentifikuje od strane Biosa.