[ igisar @ 06.05.2007. 01:10 ] @
Koristim DirectX.AudioVideoPlaybeck u C#
da bih prikazao video u jednoj formi e sad sve to lepo radi ali bi mi trebalo da detektujem dvoklik na toj formi ali mi neuspeva

Pokushao sam da napravim ovo:

_video.Owner.DoubleClick += new EventHandler(Owner_DoubleClick);
...
...
private void Owner_DoubleClick(object sender, EventArgs e)
{
_video.Fullscreen = true;
}

ali nece ...

kada nema prikazanog video u formi EventHandler radi pretpostavljam da problem lezi u tome ali nekako ovo moram reshiti

[ gm2004 @ 06.05.2007. 12:38 ] @
Mozda da podesis KeyPreview forme na true, pa da obradjujes DoubleClick na nivou forme?
[ igisar @ 06.05.2007. 13:43 ] @
Kako to mislish na nivou forme ???
[ gm2004 @ 06.05.2007. 14:58 ] @
Na formi u kojoj prikazujes video, kada podesis KeyPreview na true, svi dogadjaji se prvo prosledjuju formi, pa onda kontroli (znaci, prvo ce se ocitati Form.DoubleClick event).
[ igisar @ 06.05.2007. 19:06 ] @
Nazalost ne radi ni tako

Radi sve ok kad video nije pushten na formi ali posle ali kad pokrenem pushtanje videa nishta nece

ne znam u cemu je problem ... ???
[ igisar @ 09.05.2007. 00:16 ] @
Pregladajuci tutorijale na netu nashao sam da DirectInput obradjuje evente misha u DirectX ali ne znam da ga koristim

Dali neko moze da me uputi kako se to koristi ????
[ negyxo @ 11.05.2007. 08:39 ] @
Jesi li probao WndProc da overridujes? Tamo bi trebalo da se pojavljuje WM_MBUTTONDBLCLK.
[ igisar @ 11.05.2007. 19:58 ] @
Dali bi mogao malo detalkjnije da mi objasnish na shta si mislio mislim da mi napishesh taj delic koda ako mozesh

Unapred Hvala !!!!
[ negyxo @ 13.05.2007. 10:38 ] @
U tvojoj klasi forme stavi sledeci deo

Code:

protected override void WndProc(ref Message m)
        {
            int WM_MBUTTONDBLCLK = 0x209;

if (m.Msg == WM_MBUTTONDBLCLK) DoSomething();            

base.WndProc(ref m);
        }

Sad, da li ovo radi - to ne znam, pitanje je sta radi ta klasa DirectX.AudioVideoPlaybeck.Video, vidim uzima hwnd od kontrole koja ce ga hostovati a sta dalje radi sa njim to vec ne znam, mada kao sto si primetio mozes preko directInput interfejsa da ocitavas. Nadji negde ne netu primer, sigurno ima, mene mrzi kopti po sorsu, davno je bilo kada sam se sa tim igrao
[ igisar @ 13.05.2007. 23:39 ] @
Hvala negyxo ovo radi savrsheno !!!!