[ Jelena_P @ 07.05.2007. 00:50 ] @
Zanima me da li postoji neka aplikacija koja bi mogla da mi resi sledeci problem. Pristupam nekim PDF sadrzajima na internetu koji su konfigurisani tako da ne mogu da ih sacuvam na racunaru, vec samo da ih stampam ili citam online. Da li postoji nacin da te fajlove sacuvam na racunaru?
Hvala unapred
[ vaske71 @ 07.05.2007. 01:44 ] @
Daj mi neki sajt gde postoji takav pdf dokument da pokusam ja - da vidim o cemu se radi !!!
[ Blic @ 07.05.2007. 02:12 ] @
Probaj sa "Primo PDF" mislim da ce raditi poso snima celu web stranu i pretvara je u pdf ...
[ Jelena_P @ 07.05.2007. 20:19 ] @
Pa rec je o nekom servisu Narodne biblioteke za akademske ustanove, koji je omogucio pristup strucnim knjigama, ali samo do 4. juna. Posto je nemoguce iscitati do tad, ja mislila da nesto sacuvam na komp, ako je moguce. Elem, link je npr. http://site.ebrary.com.nainfo....ortBy=score&sortOrder=desc.
Jos jednom hvala.
[ vaske71 @ 07.05.2007. 21:33 ] @
@Jelena_P @
Na strani se trazi korisnicko ime i lozinka ja lozinku nemam - ja sad nemogu videti u cemu je kodiran PDF ali ako ti je nesto toliko vazno postupi ovako
Kada se otvori strana u pdf nades 1 stranu pa pritisnes Print Screen dugme na tastaturi ( sto znaci da si slikala celu radnu povrsinu ) potom odes u Paint na svom racunaru , kada otvoris paint trazi dugme " nalepi" i pritisni ga - pojavice ti se ona slika sto si gledala - sad je samo sacuvaj na mesto koje zelis - i tako redom dok ne skines ceo PDF dokument . Ma u cemu bio kodiran PDF ako vidis pdf dokument znaci i da mozes da ga snimis . Kasnije kad si zavrsila ovaj postupak sve slike poredaj po nizu od broja 1 do .... i u ASD See napravi opet PDF
Ovo je jedan od nacina - mada naporan isplati se !!!
Drugi nacin je da ga snimis dok ga citas na primer nekim snimacem ekrana kao sto je Cam Studio - free- i i gledas ga u Avi fajlu !!!
Pozdrav
[ Slobodan Trebovac @ 07.05.2007. 22:42 ] @
A mozes i gospodski (dobro, moras se malo potruditi) to odraditi. Naime, nabavi program SnagIt, verziju 8 (ako ne znas cemu sluzi ovaj program, iskoristi pretragu na ES-u, ukratko: sluzi za screen capture, tj. da "uhvatis" i sacuvas sve ono sto vidis na monitoru, otprilike nesto ovako kako je vaske71 rekao, samo dosta automatizovanije odn. lakse). E sad, izmedju mnostva opcija koje nudi ovaj program, jedna od njih je i capture Scrolling window to PDF, i pogadjaj, to je upravo opcija koja tebi treba. ;) Valjda ces se dalje sama snaci, ako ne, kukaj, pomagacemo? ;)

Evo i slika:

[ Iksi @ 08.05.2007. 13:51 ] @
e super posto igrom slucaja koristim literaturu u elektronskom obliku dobro
ce mi oci za spremanje ispita. Thanks
[ Jelena_P @ 11.05.2007. 09:34 ] @
Meni licno cela procedura deluje uzasno komplikovano (ali moze mi se oprostiti posto nemam veze sa tim vasim tehnickim naukama i sl.), tako da moram da izdvojim neko vreme da proucim kako se uopste ti fajlovi cuvaju. Al dobro, hvala mnogo u svakom slucaju.
[ Iksi @ 11.05.2007. 11:12 ] @
Caos Kako si uspela da se registrujes na site? please ako mozes pisi mi na
[email protected]
da ne opterecujemo ljude sa ovim.
[ wizzard983 @ 11.05.2007. 11:34 ] @
Mozes to da resis pomocu programa PDF factory PRO... pronadjes ga na natu i skines.to je virtualni printer koji se ponasa kao stampac stim sto umesto da sadrzaj baci na stampu on to lepo upakuje(odstampa) u PDF. Tako ti uzmes i odes na print page pa odaberes da printer bude PDF factory pro i to je to!

javi moze li

=)

pozz
[ buljko @ 11.05.2007. 12:33 ] @
Snadji se za Adobe acrobat i pevaj! On ima opciju Save as, virtuelni printer, PDF creator i jos mnogo toga.