[ Dahaka @ 07.05.2007. 17:10 ] @
{ Kako da u c napisem jednacunu recimo kao ovu: x-1=10; Naravno da mi on izracuna; I kako da napisem razlimak i da racuna i njih relimo 1/2 - 1/4 = toliko i toliko; } |
[ Dahaka @ 07.05.2007. 17:10 ] @
[ kitrob @ 10.05.2007. 21:07 ] @
Ako zelis da ti jednacina ima bas oblik x+-a=b probaj nesto ovako
Code: #include <stdio.h> main () { int a,b,x; char nepoznata; /*tj x*/ char znak; char jednako; char min='-'; char plus='+'; printf("Unesi jednacinu:\n"); scanf("%c%c%d%c%d",&nepoznata,&znak,&a,&jednako,&b); switch(znak){ case '+':{ x=b-a; printf("x=%d%c%d\n",b,min,a); printf("x=%d\n",x); } case '-':{ x=b+a; printf("x=%d%c%d\n",b,plus,a); printf("x=%d\n",x); } } } Ovo ti je pojednostavljena verzija onoga sto trazis;treba se to jos doraditi.... a sto se tice razlomaka ne znam kako hoces da ih unosi ali naravno mozes kao kolicnik dva broja tj onako kao sto si i pisao 1/2 1/4,samo sto ces morast uvesti novu varijablu koja ce ti biti kolicnik i deklarisati je kao float,i napisi za taj kolicnik funkciju nesto kao:.... Code: int kolicnik(int a,int b){ int vr; vr=a/b; return vr; } ....koja ce ti vracati vrijednost razlomka.... Toplo bi ti preprucio da uzmes kakvu knjigu da citas i da se kanis neko vrijeme foruma-ovo su ti osnove osnova.... pozzzz I am a linux user! [ Dahaka @ 10.05.2007. 21:15 ] @
Shvatam sada.
A oskudijevam sa vremenom pa sam zbog toga i pitao. Zahvaljujem. Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.
|