[ Nedeljko @ 08.05.2007. 18:17 ] @
Zelim da napravim kozolni program pod Windows XP-om (ANSI C++, što za ovu temu nije previse bitno) tako da ikona izvršnog fajla bude neka moja ikona, a da se prilikom izvršavanja u gornjem levom uglu prozora pojavi neka druga moja ikona. Kod GUI programa je to moguće, pošto GUI program ikonu svotg prozora može da menja u fazi izvršavanja, tako da ona ne mora da bude ista kao ikona izvršnog fajla. Evo kako to izgleda u slučaju Windows-ovog programa Explorer:

Znači, ikona izvršnog fajla programa i ikona programa se razlikuju. E, ja bih to hteo da postignem sa konzolnim programom. Dakle, treba napraviti resursnu datoteku, u nju uključiti dve ikone, jednu kao ikonu izvršnog fajla, a drugu kao ikonu prozora (to je ono što ne umem), prevesti to resursnim prevodiocem i povezati sa programom.

Rešenje za GUI aplikacije mi ne treba jer ga znam. Treba da uradim dve verzije programa: jednu GUI (prenosivu, razvijenu pomoću GNU kompatibilnih prevodilaca i Qt biblioteke), i drugu 100% ANSI C++. Za ovu drugu ne bi bilo loše da u Windows verziji ima ikonu. To sam već postigao, ali imam istu ikonu i kao ikonu izvršnog fajla i kao ikonu prozora.

[Ovu poruku je menjao Nedeljko dana 09.05.2007. u 00:17 GMT+1]