[ P_E_T_A_R @ 09.05.2007. 00:40 ] @
Snimao sam sa telefonom video klip, al sam ga okretao tako da mi je slika na monitoru malo kako treba pa malo vertikalna pa malo horizontalna ! ! ! uzas...... Kojim programom bi mogao to da ispravim ?
Hvala
[ Mister_rap @ 09.05.2007. 01:06 ] @
Ako je to onako kako ja zamisljam nece ti biti ni malo jednostavno!
Ipak mozes da probas sa nekim od programa za editing.
[ Daniel011 @ 09.05.2007. 09:28 ] @
Ako je u pitanju jedan video klip u kome je slika na nekim mestima normalna a na nekim rotirana, možeš u Premieru da ideš na Effect Controls -> Motion -> Rotation pa da pomoću keyframeova definišeš na kom delu klipa će biti primenjena koja rotacija. Nezgodno je jedino što će se pri rotaciji slike, izvan nje videti tamna polja.

A možda bi bilo bolje i jednostavnije rešenje da taj video klip iseckaš pomoću VirtualDub-a (pomoću Direct Stream Copy-ja za video) na manje video-klipove i da one klipove u kojima je slika ispravna ostaviš takve kakve jesu, a da one u kojima je slika rotirana uneseš u VirtualDub, ali sada postaviš Full Processing za video i pod filter izabereš Rotate, kojim može da se podešava rotacija slike od 90, 180 i -90 stepeni. U ovom slučaju nećeš pri rotaciji imati tamna polja izvan slike, tako da je sa te strane to bolje rešenje, ali sa druge strane imaćeš umesto jednog, više manjih klipova.
[ Cileinteractiv @ 11.05.2007. 12:08 ] @
Sto se tice Premiere-a nisam siguran da ce prihvatiti fajl sa telefona jer je 3gp kompresija. Ako je pak moguce, potvrdite.
[ Daniel011 @ 12.05.2007. 00:00 ] @
Nisam ni ja siguran da je moguće. Ali snimak se može konvertovati u avi pre importa u Premiere. Nisam to radio, ali pretpostavljam da je moguće.
[ Cileinteractiv @ 12.05.2007. 19:34 ] @
Da, to je svakako najprirodnije resenje. Konvertovati u avi, po mogucstvu sirov Mic_rosoft DVavi pa dalje raditi u Premiere-u.