[ refa @ 09.05.2007. 13:52 ] @
evo ovako imam laptop sa amd turion 64 bit x2 procesorom
na njemu je instaliran windows xp professional 32-bit corrporate edition.
dali je pametno instalirati windows pro 64 bitni na taj laptop
i dali je bolje instalirati windows server 2003 64 bitni takođe na laptop i šta mislite o instaliranju servera na laptop
dali je bolji od xp 64-bit i to.
hvala unaprijed

Edit by Plavigor

[Ovu poruku je menjao plavigor dana 12.05.2007. u 02:36 GMT+1]
[ Milan Gligorijevic @ 09.05.2007. 14:10 ] @
Zbog očajne podrške drajvera i programa nikome nisam preporučio 64-bitni windows pa tako neću ni tebi.
[ Deda_Mraz @ 09.05.2007. 14:18 ] @
Ako ti ne treba serverska edicija Win-a (u pravom smislu umrežavanja računara itd.. mada ko koristi još Win Server za to ) nemoj instalirati jer je malo komplikovaniji za neko obično desktop korišćenje pa teme instaliraš, pa raznorazne dozvole... Puno truda niokočega!

Inače meni neće ni da se instalira 32bit Windows u instalaciji ne može da nadje podršku za moj CPU (e6600), ali mi zato X64 Corporate radi savršeno, postoje svi mogući drajveri u 64bit obliku, svi mi programi rade igrice takodje, tako da nevidim šta je ovde "očajno" po pitanju podrške!?

Citat:
mmwc: Zbog očajne podrške drajvera i programa nikome nisam preporučio 64-bitni windows pa tako neću ni tebi.

Da bi nekom preporučio nešto iz iskustva moraš to da probaš, testiraš pa onda na tenane...
[ Milan Gligorijevic @ 09.05.2007. 19:37 ] @
Hehe, jedan od razloga zašto si odustao od Viste (64-bit) je loša programska podrška.
Malo bolja je za XP koji je mnogo ranije izašao. Do sada bi već uveliko trebalo da su svi programi napisani i za 64-bitne sisteme ali to nije tako. Imaš neki link gde piše koji su sve programi pisani za 64-bitni sistem?

Po mojoj slobodnoj proceni programeri neće da gube vreme oko XP-a već će pisati programe za Vistu koja se sve više koristi.
[ Deda_Mraz @ 10.05.2007. 11:40 ] @
Čoveče o čemu ti pričaš kakvo programiranje?
Ko je spominjao uopšte programiranje?

Pričamo o običnom desktop korišćenju i svim programima uopšteno, nismo se bazirali na programiranje, opet teraš diskusiju u tvom pravcu kako tebi odgovara

Citat:
mmwc: Imaš neki link gde piše koji su sve programi pisani za 64-bitni sistem?

Nemam ni ne treba mi jer mi iovako rade svi 32bit i 64bit programi pod XP-om

[Izbačen smajli]

[Ovu poruku je menjao Miroslav Jeftić dana 10.05.2007. u 13:07 GMT+1]
[ downer @ 10.05.2007. 11:56 ] @
Da bi imao desktop korišćenje neophodni su programi, a oni se, zamisli, prave programiranjem.
[ Milan Gligorijevic @ 10.05.2007. 12:17 ] @
Ne, ne downer, ja okrećem diskusiju kako meni odgovara
Windows x64 Software List

@refa
Pored trenutnog, instaliraj neki 64-bitni windows pa nam javi kako radi. Koliko si se mučio da pronađeš sve drajvere i da li si ih našao, kakvo je stanje sa programima i najvažnije da li si primetio da ti 64-bitni windows radi brže, a ako jesi, koliko brže.
[ refa @ 11.05.2007. 13:57 ] @
evo ovako instaliro sam windows server 2003 enterprise 64 bit corporate edition
updateovo sp2 i ostale zajebancije koje idu uz to
radi dobroo nemam konflikta s driverima sve radi ok
za brzinu pa i nisam bash siguran da se osjeti nesto mislim ja ne koristim banchmark programe i to
ali onako mozd da ima malo brze pristupanje filovima na disku i kopiranje da ide brze
bolji menagment memorije i to ali moj savjet ako imate instaliran 32 bitni windows i da sve radi ne isplati vam se ponovo instalirati na 64 bit
nema toliko razlike,
toliko od mene
[ Ser_Boyler @ 11.05.2007. 14:29 ] @
>

Mozes li da kazes jedan od razloga zbog kojih si se odlucio da
instaliras Windows Server 2003 na laptop?
Zaista retko cujem da neko ima instaliran server na laptopu.
[ refa @ 15.05.2007. 15:43 ] @
kad disablujes service koji ti ne trebaju, a ima ih prilicno :)
dobijes nestop poput xp-professional samo sa boljim kernelom, kuci sam imo xp instaliran i cesto mi se desavalo blue screen da iskoci nikad nisam shvatio zasto
no kad sam server kuci postovio ni jednom se nije pojavilo.

a iskreno iznerviro me xp sa svojim restore sistem sranjem koji nije radio u 90% slucajeva kad mi je trebalo.