[ zgas @ 09.05.2007. 19:44 ] @
Postovani, pravim mali php program koji ce da proverava da li se neka stranica na internetu promenila. Nije toliko bitno sto ne proveravam celu stranicu, vec samo neke njene delove. Bitno je da sam te delove uneo u bazu podataka ciji red sadrzi url stranice, i pomenuti deo sa istog url-a. Sa curl pristupam toj stranici na internetu i uporedjujem je sa podacima u bazi da bi proverio da li se ta stranica promenila. E sve bi lepo radilo, da nije razlicitih karakter setova (u pitanju su stranice sa nasim slovima). ja sam delove stranica upisivao u bazu (utf-8 setovanu) preko html stranice koja je setovana isto na utf-8. Sa curl proveravam stranicu na internetu koja ima cesto neki drugi karakter set od utf-8 (windows-1250,iso-8859-2). Tu dolazi do problema jer ne mogu da uporedim te rezultate, ako me razumete. Isti KOD koji imam u bazi na toj stranici izgleda drugacije samo zbog drugog karakter seta. Da bi sve bilo jos gore, izgleda da ne postoji ni jedna skripta koja moze da konvertuje taj karakter set (windows-1250,iso-8859-2) u utf-8. Da li mozete da pomognete. Da li mozda da sve organizujem na drugi nacin da bi proveravao da li se stranica promenila. Kako da uporedjem podatke iz baze i stranice, kada su pisani sa potpuno drugacijim karakter setovima? Unapred hvala. |