[ Milos Sreckovic @ 11.05.2007. 10:55 ] @
| Nemam nikakvih iskustava sa izborom plotera... Koje su vase preporuke? koji proizvodjaci, koji modeli? Firma se bavi projektovanjem u gradjevinarstvu, znaci uglavnom tehnicki crtezi, ali ogromne kolicine. Desi se da ploter radi i po nedelju dana bez prestanka(uvodi se treca smena kod tehnicara). Znaci neki koji je brz, pouzdan, ali bez nekih sklonosti ka nekom realisticnom-foto stampanju... ono sto sam ja za sada nasao i sto su bile ponude od nekih firmi je Mutoh draftstation - http://www.alfapro.co.yu/drafstation.html i HP DesignJet 500 i 800
Jos jedno pitanje, jel postoje ploteri koji stampaju kao laseri? Mislim ja nigde nisam mogao da nadjem, samo inkjet |
[ bluebird @ 11.05.2007. 13:29 ] @
Radim u preduzecu koje se bavi izradom prostorno-planske dokumentacije( urbanizam, regulacioni planovi, saobracajna rjesenja, planovi parcelacije) Posjedujemo HP DESIGN JET 500. Meni je sasvim zadovoljavajuci. Kvalitet stampe u DRAFT modu je odlican, tako da planska dokumenta u finalnoj verziji u 80% slujcajeva, stampamo u tom modu, samo neke eksluzivnije stvari u NORMAL-u. Naravno da kvalite papira odlucuje o kvalitetu stampe i dugovjecnosti stampaca. Nemojte koristiti jeftine papire, jer necete dobiti dobar otisak, imacete povecanu potrošnju boje, a po mom licnom iskustvu (ovo mi je treci plotter na kojem radim u zadnjih 10 godina dva su HP, a jedan je bio CANON) losiji papiri uticu na dugotrajnost plottera.
Po rezoluciji i karakteristikama ovo bi trebao biti dobar plotter,ali raspitaj se prvo za servis i obezbjeđenje dijelova, a potom vidi kod ljudi koji su ga kupili kakav je u eksploataciji (Cesto karateristike i ekspploatacaija ne isu zajedno)
Da napomenem da plotter kod mene zna raditi dnevno po 10 sati čitave sedmice
nadam se da sam pomogao
Pozdrav
[ Milos Sreckovic @ 11.05.2007. 15:29 ] @
Hvala na INFO. Mislim da cemo se ipak odluciti za Mutoh-ov model. Sutra idem u firmu da vidim kako izgleda. Kaze da kod njega glava nije potrosna roba i da se dobija garancija(nisam siguran koliko dugo) i da ne bi trebala da se menja, za razliku od HP.
Kako znam da li je papir kvalitetan ili ne? Verovatno se to prepoznaje po iskustvu, ali ako ima nekih ociglednih odlika....
[ shojab @ 05.07.2007. 07:26 ] @
Malo kasnim sa informaciom, skoro sam postao clan foruma. Pogledaj
www.osa.co.yu, zastupaju holandsku firmu koja proizvodi plotere na bazi LED tehnologije, kvalitet je kao kod laserskog stampaca.
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.