[ borisazekic @ 11.05.2007. 21:16 ] @
Ljudi jeste probali ovaj novi flash creativ studio 3 ima stvarno dosta poboljsanja u odnosu na 8-cu a
moze i da se skine besplatna trial verzija sa adobe.com
[ gonzos @ 12.05.2007. 12:18 ] @
Kazi nam kakvih poboljsanja pa da onda "skidamo"!
[ djalfirevic @ 12.05.2007. 15:56 ] @
Jedno od stvarno dobrih poboljsanja jeste importovanje .psd i .ai fajlova. To se sada radi preko dijaloga gde se izlistaju svi layer-i koji su postojali u Photoshop-u ili Illustrator-u i zatim je moguce za svaki layer odabrati da li u Flashu treba da bude poseban layer ili u okviru nekog drugog. Takodje se za svaki layer odmah moze odabrati da li zelimo da bude movie clip zajedno sa registration point-om itd. Web design je prilicno olaksan, strana se napravi u Photoshopu sve se konvertuje u movie clip i onda ostaje samo da se animira sajt i to je to.

Dodali su i dobru stvar, a to je copy/paste motion, gde se radi slicna stvar kao sa filterima gde kada se doda filter na neki movie clip, moze da se sacuva taj preset i onda da se koristi kasnije za nesto drugo. E sada to moze i sa motion tween-ovima.

Dodato je jos par alata u Tools Panel-u koji su prilicno korisni, mislim moze to sve da se izvede i bez njih ali je sada mnogo lakse - Primitive Rectangle Tool i Oval Primitive Tool. Jako dobri alati. Postoji i Convert Anchor Point tool koji moze fino da se iskoristi.

Generalno, nista specijalno ali ko voli da radi u Photoshopu i Illustratoru, mislim da ce se njima bas svideti CS3. Pogotovo ko nabavi Photoshop CS3 Extended gde je dodat i "3D engine" za grafiku, onda se ideje prosiruju.

Naravno ukusi se razlikuju ali mislim da je malo bolji i GUI nego sto je to slucaj sa osmicom. Moze vise podesavanja da se radi sa panelima nego ranije. Ma uzeo je to Adobe pod svoje...
[ gonzos @ 12.05.2007. 23:01 ] @
A sta je sa actionscriptom ili sva unapredjenja ostaju na flex-u.
[ djalfirevic @ 13.05.2007. 12:15 ] @
Citat:
gonzos: A sta je sa actionscriptom ili sva unapredjenja ostaju na flex-u.

Na prvi pogled video sam da je debugging dosta unapredjen, prilicno unapredjen. Sto se tice ostalih stvari, jos uvek istrazujem.
[ borisazekic @ 13.05.2007. 13:01 ] @
koristi action script 3 a sto se toga tice nisam jos prehledao sve mogucnosti,ono sto je meni zanimljivo je direktna mogucnost konvertovanja motion tween-a u action script,to kao i ostale nove mogucnosti cjele linje proizvoda cs3 date su u video prezentaciji na adobe-ovom sajtu.
[ gonzos @ 13.05.2007. 16:04 ] @
OK, skinuo sam i sad cu i ja da probam sa AS3.
[ SAFF @ 11.07.2007. 18:57 ] @
Sta je sa ActionScriptom je li ova 3.0 nesto ili nadgradnja 2.0 i njenih predhodnika?
[ akasha org. @ 11.07.2007. 23:43 ] @
nesto, barem koliko sam ja video, samo prelaz na novu verziju meni jos uvek ne ide od ruke, kada mi i 2.0 zavrsava posao
[ SAFF @ 12.07.2007. 11:22 ] @
Onda da install ovaj 2004, bolje cu se snalazit nadam se!