[ ndusan @ 12.05.2007. 21:07 ] @
Narode, Beskrajno bih bio zahvalan ukoliko bi neko napisao skript za kriptovanje i dekriptovanje fajlova, pošto meni to nikako ne ide od ruke. Konkretno, u čemu je problem: treba da neki sadržaj u obliku stringa kriptujem i sačuvam u fajlu koji potom korisnik može da download-uje na svoj kompjuter. Potom da omogućim da kada se izvrši upload tog fajla na server, taj sadržaj fajla isčitam, normalno prethodno dekriptovan. Sad, sve sam uradio osim kriptovanja i dekriptovanja. Ja sam proveo dosta vremena na google-u, ali nisam našao ništa što bi ličilo na rešenje, potom sam na www.phph.net-u gledao funkcije openssl, ali nisam uspeo da nateram da mi to proradi. I još jedno pitanje, da li može neko da mi pojasni kako da napravim da fajl u koji postavim taj kriptovani string i sačuvam sa proizvoljnom ekstenzijom (npr. .tdr) i potom ga linkujem, kako bi klijent mogao da ga download-ujem, levim klikom ne otvori se sadržaj tog fajla već im ponudi da sačuvaju taj fajl na svom kompjuteru (bez da oni klikću desnim tasterom)? Hvala unapred. |