[ SHNICEL @ 13.05.2007. 01:40 ] @
| prilikom stavljanja prečica putem speed dial na operi dolazi do opasne zloupotrebe tog programa.
kao što znate sve lozinke se pamte na operi pa kad ubacuješ prečicu tog programa na broju 3. (što se može videti na slici) tačno se vidi da ti automatski ŠALJEŠ svoju prisupnu lozinku što je veome opasno pogotovo za neki račun.
prečice je ne moguće napraviti na speed dialu ako nisi prikačen na internet što potvrdjuje gore navedeno.
vaši komentari drugari moji?

|
[ PonyExpress @ 14.05.2007. 19:39 ] @
Koristim Operu skoro 7 godina, od verzije 4 i iskren da budem od novotarija sam usvojio jedino Ctrl+Enter za Wand opciju koja za mene upisuje Username/Password. Speed dial je zgodna opcija i mogu da je uporedim sa favoritima koji su meni uvekj otvoreni sa leve strane (17" TFT, pa imam dovoljno mesta).
Uglavnom, bilo da ides na neku stranu pomocu speed dial funkcije, kucas adresu ili klikom na neki od favorita se desava ista stvar - opera kontaktira server i dogovara se sa njim oko stvari vezanih za enkripciju saobracaja (ako se koristi https). Tako da mi ovo u principu ne predstavlja problem, tesko mi je da verujem da su u devetoj verziji napravili ovu rupu (ne znam kada se pojavio SD, ne koristim ga).
[ kuntalo @ 15.05.2007. 08:23 ] @
Citat:
kao što znate sve lozinke se pamte na operi
Da, ukoliko korisnik to zeli.
Tools/Preferences/Wand - opcija: "Let the Wand remember passwords".
Copyright (C) 2001-2025 by www.elitesecurity.org. All rights reserved.