[ dzimba @ 14.05.2007. 19:32 ] @
kod ide ovako Code: create table ~T~KEPU~T~ ( datum datetime, datumrac datetime, zaduz decimal(12, 2), razduz decimal(12, 2), kljuc varchar(255), opis varchar(255), uplata decimal(12, 2)) insert into ~T~KEPU~T~(datum,datumrac,zaduz,razduz,kljuc,opis,uplata) select datum,datum, (-1 * popust) as zaduz, (vrednost - popust) as razduz, kljuc, kljuc+ ' Veleprodaja - Virmanski ', 0 as uplata from promet where kljuc like '__310%' and datum <= #datumz# gde ~T~KEPU~T~ kreira temp tabelu (#KEPU_IME_RACUNARA_VREME) a #datumz# je promeljiva tu datetime formatu koju query dobija kako treba Prilikom izvsravanja javi gresku: The conversion of the varchar value '07310000001' overflowed an int column. Maximum integer value exceeded. 07310000001 je vrednost kljuca iz tabele promet u kojoj je on tip char(11), i samo ta vrednost pravi problem posto ako je izbacim iz select naredbe query funkcionise. Kapiram da mi on kaze da ne moza da konvertuje vrednost kljuca u int, ali moja kolina kljuc u ~T~KEPU~T~ je varchar. Najgore je to sto je query radio pod sql serverom 2000 a sada kad sam stavio 2005 ne radi. Imate li ideju u cemu je problem ? |