[ slamen @ 14.05.2007. 21:53 ] @
Naime, kreirao sam obrazac koji je dupliran, da pojasnim radi se o nekoj potvrdi koja se nakon stampe A4 cepa na pola, jedna polovina ostaje u firmi a druga polovina se daje klijentu. Pitanje je sledece da li je moguce duplirati unos u istim poljima. Unapred hvala!

[Ovu poruku je menjao slamen dana 14.05.2007. u 23:13 GMT+1]
[ Jpeca @ 15.05.2007. 08:49 ] @
Ne znam drugi način nego da koristiš VBA kod. Ako si definisao elektronski obrazac u Wordu (Forms) svako od polja za unos obeleženo je kao Bookmark: Text1, Text2...
Nakon završenog unosa Text1 možeš da postaviš izvršavanje makroa koji će sa istim tekstom da popuni bookmark text3
Code:

Sub PopulateBookmark()
   ActiveDocument.Bookmarks("text3").Range.InsertBefore (ActiveDocument.Bookmarks("text1").Range.Text)
End Sub

Na taj način tekst se dodaje na postojći, pa je potrebno u svojstvima polja Text3 postaviti jedan blanko kao default unos, kako bi se tekst upisao UNUTAR polja. To proizvodi drugi problem da ukoliko se unese tekst ponovo u polje text1 - Ispravka, ono se nadovezuje na prethodno uneti tekst, pa je potrebno rešiti brisanje ... Ako tekst može da se unosi VAN (ispred ili iza) onda nema tih problema.

Ako nisi koristio formulare onda problem možeš da rešiš sa jednim dugmetom, da kad se završi prvi deo klikne se na dugme i popuni drugi deo. Vidi http://word.mvps.org/FAQS/MacrosVBA/InsertingTextAtBookmark.htm
[ slamen @ 15.05.2007. 15:03 ] @
Svaka cast! Ovo resava moj problem. Malo sam modifikovao obrazac, gornji deo mi je sa poljima za unos dok sam donji deo obelezio sa bookmarksima, bez polja i radi. Jedino mi ne kopira polja koja su kreirana kao dropdown meni , u donjem delu mi izbaci samo kvadratic. Da li se to moze resiti?
[ Jpeca @ 16.05.2007. 08:12 ] @
Sadržaj dropdown liste možeš da dobiješ ovako:
Code:
ActiveDocument.FormFields("dropdown1").Result

naravno koristeći FormFields listu možeš pristupati i ostalim poljima na formi što je verovatno čitljivije nego preko bookmarka.


Usput, slično elegantnije rešenje (bez koda) za tvoj slučaj je koristeći REF polje.

1/ Ubaci REF polje (Insert -> Field -> Ref) sa vezom na bookmark polja koje kopiraš .
2/ Aktiviraj "Calculate on Exit" čekboks u dijalogu Form Field Options (Properties) za polje forme koje želiš da dupliraš

Sva polja na formi se ažuriraju kad se desi događaj "Calculate on Exit", pa je dovoljno da ovu opciju štikliraš na poslednjem polju na formi, a reference postaviš za sva polja koja kopiraš.

Preuzeto sa: http://homepage.swissonline.ch/cindymeister/formfaq.htm. Interesanto je da REF polja često koristim, ali da mi nije palo na pamet u tvom slučaju - eto koliko je Word obiman.
[ slamen @ 16.05.2007. 20:01 ] @
Hvala ti puno na odgovorima, i ja sam dosta toga sad ukapirao. Svakoga dana u svakom pogledu sve vise napredujem.