[ Masamunea @ 16.05.2007. 14:36 ] @
ubacio sam cedega 6 i sad vise ne mogu da pokrenem ni synaptic ni automatix ni update menager izbacuje mi can`t finde cedega small archive error, jel zna neko kako da izbacim cedegu preko terminala jedino on radi, preko google nisam nista naso nigde nema nista o uninstaliranju ovog cuda
[ mr_pingvin @ 16.05.2007. 15:33 ] @
Verovatno bi pomoglo sudo apt-get remove cedega

Samo da znaš da je cedega 6.0 bagovita, neke igre ne rade i engine se tripuje maksimalno..
[ fade @ 16.05.2007. 15:39 ] @
Zasto ne probas wine ? Meni je on bolji od cedege,laksi za koriscenje,a i sa njim sam poterao vishe igara nego sa cedegom,dodushe kad sam video koliko je losha,odmah sam presao na wine,i bez problema igrao skoro sve igrice.A i mnogo je laksi za koriscenje od cedege,plus u K meniju ti napravi foldere tipa cedega>Rockstar games ili cedega>Warcraft III.
[ Masamunea @ 16.05.2007. 16:06 ] @
kad uradim sudo apt-get remove cedega izbaci mi ovo
Code:
tihomir@tihomir:~$ sudo apt-get remove cedega
Password:
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
E: The package cedega-small needs to be reinstalled, but I can't find an archive for it.
tihomir@tihomir:~$ 
sta sad da probam, jel moze neko rucno brisanje
[ Plaser @ 16.05.2007. 18:27 ] @
kucaj u terminalu
sudo aptitude purge cedega

[ Masamunea @ 16.05.2007. 18:44 ] @
Citat:
Plaser: kucaj u terminalu
sudo aptitude purge cedega

kad kucam ovo dobijem ovo
Code:
tihomir@tihomir:~$ sudo aptitude purge cedega
Password:
Reading package lists... Done
Building dependency tree       
Reading state information... Done
Initializing package states... Done
Building tag database... Done      
The following packages have been kept back:
  libsmbclient samba-common smbclient 
0 packages upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 3 not upgraded.
Need to get 0B of archives. After unpacking 0B will be used.
Writing extended state information... Error!
E: I wasn't able to locate file for the cedega-small package. This might mean you need to manually fix this package.
E: Couldn't lock list directory..are you root?
tihomir@tihomir:~$ 

jos neki predlog stvarno nebi voleo da moram da reinstaliram sistem tek sto sam ga lepo namestio
[ anrxc @ 16.05.2007. 23:15 ] @
Bez obzira sto ti netko rekao, ovo nije razlog da ponovno instaliras sistem. Rijetko kada ces doci u priliku da zaista trebas nanovo instalirati distribuciju. Ovo sto si ti dozivio tesko bih nazvao problemom.

Moze li mi netko od vrlih Ubuntu korisnika objasniti kakav je ovo *feature* (hahah)? Zbog jednog paketa kod kojeg postoji neki problem tri razlicita package managera nece se ni upaliti? Pa sta nisu mogli ubaciti neki exception, neka upozori korisnika da nesto ne stima i neka nastavi dalje sa radom. Pa nece se srusiti svemir zato jer je doslo do pogreske kod instalacije neke tamo cedege. Kakav idiot-box je taj Ubuntu nikako da se nacudim.

P.S draze bi mi bilo da pomognete decku nego se fokusirate sto neki tamo anrxc ismijava "neprikosnoveni OS danasnjice".
[ niceness @ 17.05.2007. 08:19 ] @
Probaj dpkg --remove --force-remove-reinstreq cedega-small (ili cedega).
[ Masamunea @ 17.05.2007. 08:57 ] @
Citat:
niceness: Probaj dpkg --remove --force-remove-reinstreq cedega-small (ili cedega).
Hvala ti care uspeo sam
[ Plaser @ 17.05.2007. 09:50 ] @
Samo da dodam da ubuduce ne bi bilo ovakvih problema!
Ovaj problem se javlja pri pokusaju instaliranja paketa .deb koji su za debian distribuciju, a ne za ubuntu, tako da bi trebalo obratiti paznju koji se tacno .deb paket instalira!
Pozdrav!
[ Masamunea @ 17.05.2007. 11:17 ] @
mlad i zelen...