[ Marko Medojević @ 18.05.2007. 14:36 ] @
Jedan moj ortak je kupio računar u nekoj firmi u Beogradu, ali je Windows XP bio jako loše instaliran. Tačnije, instalirano mu je 3 kodek pack-a (kLite i još neki) tako da je to stvorilo haos u sistemu jer se nikako ne sme instalirati više kodek packova. Nakon reinstalacije Windowsa instalirao sam mu kodeke prema sledećem uputstvu - http://www.elitesecurity.org/p1135067 . Ovaj način instaliranja se pokazao skroz ok na mnogim konfiguracijama, međutim ovde je nastao problem. Reprodukciaj radi samo iz GOMplayer-a dok se iz VLC-a, WMP-a i MV2 čuje samo zvuk. Da li neko zna u čemu može biti problem?

Hvala unapred!
[ Shon3i @ 18.05.2007. 15:59 ] @
Da li se to desava kod svih fajlova, ili ima samo odredjenih?
[ Marko Medojević @ 18.05.2007. 16:47 ] @
Kod svih.
[ Daniel011 @ 18.05.2007. 23:43 ] @
Znači, problem nastaje bez obzira da li je video koji želiš da pokreneš snimljen kao avi, kao mpeg, kao wmv, kao mov...?

Da li pomenuti plejeri, pre nego što krenu da reprodukuju zvuk, izbace neku poruku o grešci? Ako izbace, kako ona glasi?

Da li si pokušao da te video fajlove renderuješ iz GSpota, pa da vidiš šta će ti on reći?
[ Marko Medojević @ 19.05.2007. 10:27 ] @
Kada pustim film u pomenutim plejerima dobije se samo zvuk i crn ekran. Dakle nema nikakve poruke.
E probaću to sa GSpotom. Nisam ga imao kod sebe, a ortak nema internet.
[ chika spec @ 26.05.2007. 13:40 ] @
I kod mene od pre par dana slichna situacija.Fajl se otvara bez problema,al' kad treba da pochne da prikazuje sliku shipak.Zvuk ide,vreme ide, samo slike nema,crnilo.Sve je pochelo od updejta vindoze(da da,znam:) ) i instaliranja novih drajvera za grafichku.U pochetku nisam mogao da otvaram klipove snimljene mobilnim,a kasnije ni filmove.Juche se bacio na posao deinstalirao K lajt mega kokdek pekove,instalirao KMPlejer al' mislim da nema kodeke i nishta.Ista stvar.U kojem god plejeru da otvorim crna slika.Skoknuo u add/remove prg i izbrisao drajvere za grafichku(iste koje sam prethodno izbrisao) pa ih o5 instalirao, no ni to nije pomoglo.Probao ja neke svoje fore i dobro se zachudio posle otvaranja istog fajla u dva plejera.Prvo otvorio fajl u KMPlejeru shto nije pomoglo,a onda isti fajl otvorio u VMP-u i gle chuda, u VMP-u proradio.Probao i obrnuto i o5 ista stvar,u VMP-u nije radio dok je u KMPlejeru radio.Konsultovao se sa jednim koji je imao slichne probleme i posle toga reshio da instaliram stare drajvere(od pre mesec dana),izbrisao KMPlejer i gle chuda u VMP-u je ishla slika bez obzira na extenziju osim shto nisam mogao pushtati klipove od mobilnog jer naravno nisam imao kodeke za njih.Jutros mi palo na pamet da o5 instaliram KLM pekove,shto i nije bilo bash pametno jer sam o5 sve zeznuo.U pochetku svega ovoga sam se bio zabrinuo da nije u pitanju mozhda DRM zashtita,al' sam odahnuo kad je pochelo da pushta sliku posle mnogobrojnog cheprkanja:)

E sad,ja sam laik(blago recheno) shto se tiche kompa,posle pregleda mnogobrojnih tema,foruma vidim da je instalacija KLM pekova bila greshka,al' jbg tako mi preporuchili "iskusniji".

Kakav sam haos napravio pravo je chudo shto uspevam i da pishem ovaj post:)

Ima li leka osim reinstalacije vindoze?

Da me ne shvatite pogreshno ne pishem ovo samo zbog pomotji jer sam video par tema gde tju potrazhiti pomotj,nego i zbog drugih korisnika koji tje uchiti na tudjim(chitaj mojim) greshkama:)