[ AlexR @ 18.05.2007. 22:03 ] @
Imam jedan problem koji mi jede zivce pa ako ima neko slicna iskustva...
Naime radi se o sledecem, korisnik sam flatrate adsl-a Veratneta 256/64, i imam problem sto mi veza dosta cesto puca, prakticno u toj meri da fajl velicne od 100Mb nemogu ni da skinem, takodje veza puca i kada sam konektovan na net i ne pretrazujem ga nakon 10-ak min veza pukne. Zvao sam vise puta korisnicki servis, pisao im na mail u vise navrata, menjao modem i ista prica.
Ako ima neko ideju (sem da menjam provajdera) ?
[ rock83 @ 19.05.2007. 01:42 ] @
Cuo sam da ima ljudi kome jednostavno nece adsl, provajder nema sa tim veze,nego centrala i tvoja fiksna linija. Pozdrav
[ djricky @ 19.05.2007. 11:53 ] @
koji modem imas i kakav je spliter? da ne cujes slucajno neko sustanje u slusalici?
[ AlexR @ 20.05.2007. 19:56 ] @
Ma imam onaj krs AOL ud800tp, i spliter je neki tajvanski, dobio sam sve od njih.
Inace u slusalici se ne cuje nikakvo sustanje, povezao sam ja sve kako valja u to sam siguran 100%.
[ dekster2 @ 20.05.2007. 20:24 ] @
Nisi nista napisao koji su problemi bili,a sta su ti oni odgovorili.???
Malo da i mi oslusnemo pa da se neko prepozna.
Probaj da im trazis ruter tp-link 8811-pod uslovom da kazes da si firma pa ti treba za vise racunara.
Smryavanja ima,ali nisi objasnio odakle skidas.rapishare,ili torenti.Koliko fajlova u isto vreme skidas,odakle itd..
[ bakara @ 20.05.2007. 21:11 ] @
Ja imam isti problem, samo je modem sagem...
U razgovoru sa teh. podrskom (indirektno) saznajem da ti modemi imaju bug i da prekidaju vezu kada su idle, probao sam sa drugim drajverima, ali situacija je jedva malo bolja...
Pitao sam za zamenu modema, ali kazu svi su isti i imaju isti problem...

Resenje je instalacija neke aplikacije koja ce vezu odrzavati live, glupo resenje, ali to je njihova preporuka.
Ako neko nadje neko bolje neka javi!
[ dekster2 @ 20.05.2007. 21:54 ] @
@bakara

Koji je tvoj provajder.Ja sa veratom nemam problema(toliko).Ruter se smrzne jednom dnevno ali nemora da znaci da je nesto sa
njima jer sam dao drugaru da prima postu,a on igra neku svemirsku igricu i zeza se sa e bankingom.
Danas nemam problema kada sam sam.Ajde probaj pa mi kazi koliki ti je protok na meracu.idi na www.beocity.net i proveri
brzinu(imas merac na prvoj strani.
[ bakara @ 20.05.2007. 22:15 ] @
Citat:
dekster2: @bakara

Koji je tvoj provajder.

Pa verat zar ne pricamo o njemu?
To sto ja sada pisem sa maksneta je drugi racunar...

Nije problem u brzini vec u pucanju veze...
[ freak_lick @ 21.05.2007. 18:47 ] @
Problem br.1:
Telekom krivac - mora tvoj ISP da prijavi smetnju Telekomu(najverovatnije)

Problem br2.:
Modem ne valja

Problem br.3:
Ne puca ti veza vec Internet Explorer nece da ucita stranu - predji na FireFox

Reci ljudima iz Verata ako ti se ne sredi to stanje za mesec dana da ces raskinuti ugovor sa njima
i preci kod drugog.I videces onda ce zajedno oni i ljudi iz Telekoma doci do tebe i ustanoviti da je ipak
bilo do Telekoma..
Inace kad se ISP zali kod Telekoma zbog slicne situacije desava se da oni kazu da nije do njih iako jeste..

[ AlexR @ 21.05.2007. 18:51 ] @
Pa da ponovim, privatni korisnik adsl 256/64 veratnet(o njemu pricamo sve vreme) )))
Samim tim sto sam privatni korisnik tj. fizicko lice nemam prava na drugi modem sem aol-a kako mi rekose ,aol inace ima ispravljac, ne znam za koji ce mu, kad danas prave modeme s jedne strane tel linija s druge usb i nema sta da se razmislja o o dodatnom napajanju sve ide preko usb-a, ali to mi je najmanji problem.
Naime pisao sam tehnickoj podrsci par puta medjutim tamo niko ne cita mailove, zvao jednom, zvao dr. put, zvao treci put i iz treceg puta rece mi decko iz tehnicke da probam da zamenim modem kao prvo (INACE ODGOVOR IM JE BIO NEMAMO POJMA STA JE PROBLEM), menjao modem pre manje od nedelju dana stanje se malko poboljsalo medjutim isto ostaje pucanje veze, inace mislim da nema veze koliko fajlova skidam u isto vreme i odakle (jedan fajl uglavnom).

Imam asl na poslu preko godinu dana samo preko sezam-pro i veza ne puca skoro nikad.

Ako ne uspem da do skora da resim problem probacu da insitiram na ruteru ali slaba vajda da ce da mi daju

Covek taman misli da se resio bede presao sa dial-upa na adsl kad ono isti k**** samo vece pakovanje ))))
[ AlexR @ 21.05.2007. 19:00 ] @
Citat:
freak_lick: Problem br.1:
Telekom krivac - mora tvoj ISP da prijavi smetnju Telekomu(najverovatnije)

Problem br2.:
Modem ne valja

Problem br.3:
Ne puca ti veza vec Internet Explorer nece da ucita stranu - predji na FireFox

Reci ljudima iz Verata ako ti se ne sredi to stanje za mesec dana da ces raskinuti ugovor sa njima
i preci kod drugog.I videces onda ce zajedno oni i ljudi iz Telekoma doci do tebe i ustanoviti da je ipak
bilo do Telekoma..
Inace kad se ISP zali kod Telekoma zbog slicne situacije desava se da oni kazu da nije do njih iako jeste..

Zadnje dve mogucnosti sam eliminisao.
To sto ti kazes freak_lick ja sam se najvise i plasio pre uvodjenja adsl-a da ce biti prebacivanja lopte izmedju provjdera i
telekoma.
I ko za inat ono cega se najvse pribojavas ti zapadne.
[ freak_lick @ 21.05.2007. 19:01 ] @
Citat:
AlexR: Pa da ponovim, privatni korisnik adsl 256/64 veratnet(o njemu pricamo sve vreme) :))))
Samim tim sto sam privatni korisnik tj. fizicko lice nemam prava na drugi modem sem aol-a kako mi rekose ,aol inace ima ispravljac, ne znam za koji ce mu, kad danas prave modeme s jedne strane tel linija s druge usb i nema sta da se razmislja o o dodatnom napajanju sve ide preko usb-a, ali to mi je najmanji problem.
Naime pisao sam tehnickoj podrsci par puta medjutim tamo niko ne cita mailove, zvao jednom, zvao dr. put, zvao treci put i iz treceg puta rece mi decko iz tehnicke da probam da zamenim modem kao prvo (INACE ODGOVOR IM JE BIO NEMAMO POJMA STA JE PROBLEM), menjao modem pre manje od nedelju dana stanje se malko poboljsalo medjutim isto ostaje pucanje veze, inace mislim da nema veze koliko fajlova skidam u isto vreme i odakle (jedan fajl uglavnom).

Imam asl na poslu preko godinu dana samo preko sezam-pro i veza ne puca skoro nikad.

Ako ne uspem da do skora da resim problem probacu da insitiram na ruteru ali slaba vajda da ce da mi daju :(

Covek taman misli da se resio bede presao sa dial-upa na adsl kad ono isti k**** samo vece pakovanje :)))))

Los ti internet provajder cim mogu tako da se lose ophode prema tebi!
Reci im da dodju kod tebe sa ruterom i da vidite da li tako radi a ukoliko nece da dodju reci
im da ces da raskines ugovor i da predjes kod drugog ISP!!!
[ bakara @ 21.05.2007. 21:24 ] @
Citat:
freak_lick: Los ti internet provajder cim mogu tako da se lose ophode prema tebi!
Reci im da dodju kod tebe sa ruterom i da vidite da li tako radi a ukoliko nece da dodju reci
im da ces da raskines ugovor i da predjes kod drugog ISP!!!

Al` ces da ih poplasis
Dal` znas kolika je lista cekanja za adsl, kad raskines ugovor automatski gubis i port...pa ti vidi dal` se isplati.
[ djricky @ 22.05.2007. 07:19 ] @
Citat:
AlexR: To sto ti kazes freak_lick ja sam se najvise i plasio pre uvodjenja adsl-a da ce biti prebacivanja lopte izmedju provajdera i telekoma.
provajder vam obezbedjuje opremu koja radi, ne mozete reci da nemate adsl ali problem je sto na par centrala u gradu, uglavnom su oni prvi DSLAM-ovi u pitanju, ima problema bas sa tim "pucanjem" veze... doduse najcesce se ispostavi da je u pitanju lose postavljen spliter itd... ali postoje i genuine slucajevi kad se jednostavno taj modem ne slaze sa onim na portu u centrali i tu pomoci nema... kad ti od 1000 korisnika sa tim uredjajem dodje 20-tak i zamene ga i opet imaju isti problem, i onda ga ja stavim kod mene kuci na adsl i 4 dana radi bez prekida dok ga ne ugasim i vratim

da sumiram, nista ne fali modemima, vec telekomovoj opremi, nazalost e sad, pre nego se javi neko iz telekoma, i kaze da nisam u pravu, nek prvo kontaktira svoje kolege iz Jupaka...
[ freak_lick @ 22.05.2007. 13:15 ] @
Citat:
bakara: Al` ces da ih poplasis :D
Dal` znas kolika je lista cekanja za adsl, kad raskines ugovor automatski gubis i port...pa ti vidi dal` se isplati.

Neradi se tu u zaplasivanju vec o normalnoj stvari - a to je ako meni slabo radi internet i nisam zadovoljan naravno da cu im prvo reci da ako mogu da mi otklone problem a ako nemogu naci cu drugog ISP koji ce mi pruziti uskuge koje i placam...
A sto se tice gubitka porta znam da tu eventualno ima problema ali ja sam u Borci i znam da ima jos dosta slobodnih portova na centrali tako da me to nebi brinulo,a iako to ne znam mogao bi da saznam za 2 dana max.
Plus ima opcija ako hoces da predjes kod drugog ISP,odes kod starog i raskines ugovor i odes kod drugog ISP i kazes im koji dan si raskinuo ugovor(oni taj dan i salju nalog za demontazu ADSL porta) i to je cela prica (tj. novi ISP svaki dan salje tvoj broj za ispitivanje i cim se promeni status odma salju i nalog za realizaciju)...
[ djricky @ 22.05.2007. 14:53 ] @
nazalost, promena provajdera uglavnom nije i resenje problema...

resenje bi pre bila zamena modema kod korisnika, sto se uglavnom i desi kad promene provajdera, dobiju drugi uredjaj koji nema probleme... i sve radi...
[ AlexR @ 22.05.2007. 20:48 ] @
Citat:
djricky: nazalost, promena provajdera uglavnom nije i resenje problema...

resenje bi pre bila zamena modema kod korisnika, sto se uglavnom i desi kad promene provajdera, dobiju drugi uredjaj koji nema probleme... i sve radi... :)

djricky kao sto rekoh zamenih modem ali problem osta isti.

A sto se zaplasivanja tice mislim da to jos uvek ovde nema efekta.
Nazalost jos ovde nema ko da brani krajnjeg korisnika ne samo za adsl nego uopste, evo glupog primera (koliko puta vam se desilo da udjete u neku prodavnicu i da vas prodavac doceka sa porukom, de si nasao sad koji moj da mi ulazis u prodavnicu- i nikom nista) tako i ovi za adsl nemaju milion korisnika pa da boli cose da se buni tamo neki korisnik da mu ne radi sve kako valja, ali tako se ponasaju iz meni ne objasnjivog razloga.
Ali nadam se da ce doci vreme kada konkurencija raditi malo zesce pa ce nas vuci za rukav da koristimo njihove usluge.
Ugl. za sada moj opsti utisak da u Srbiji jos uvek adsl je izgleda na samom pocetku u odnosu na svet :(

Uvek moze da se raskine ugovor ali kao sto neko rece i nije uvek resenje (koliko se ceka na uvodjenje)
[ djricky @ 22.05.2007. 21:29 ] @
Citat:
AlexR: djricky kao sto rekoh zamenih modem ali problem osta isti.

za isti model ili neki drugi?
[ Aleksandar1987 @ 23.05.2007. 16:37 ] @
Evo i ja da se ukljucim u diskusiju na ovu temu.
Naime od nedavno sam postao korisnik Veratovih ADSL usluga (256/64) sa SAGEM modemom. Od samog pocetka imam problem sa pucanjem veze nakon male - kratkotrajne neaktivnosti na mrezi. Nakon toga moram da prekinem konekciju koje uopste nema i da se ponovo konektujem. Danas sam zvao tehnicku podrsku gde mi je receno da pokusam da promenim firewall i antivirus. Ukoliko se i tada nastavi problem poslace ekipu tehnicke podrske na teren da provere stvar. Uzgred da napomenem nakon instaliranja ADSL, u drugoj prostoriji (na drugoj utelefonskoj uticnici u stanu) postoji sustanje na telefonskom aparatu. Koliko vidim glavni problem je ovde Telekom.
Ne znam da li sam u pravu?
[ djricky @ 23.05.2007. 19:30 ] @
koliko ja vidim problem je neispravno povezan adsl modem, pogledaj top temu u ovom podforumu vezanu za povezivanje adsl uredjaja.
[ virus_crew @ 23.05.2007. 22:30 ] @
Citat:
freak_lick
Plus ima opcija ako hoces da predjes kod drugog ISP,odes kod starog i raskines ugovor i odes kod drugog ISP i kazes im koji dan si raskinuo ugovor(oni taj dan i salju nalog za demontazu ADSL porta) i to je cela prica (tj. novi ISP svaki dan salje tvoj broj za ispitivanje i cim se promeni status odma salju i nalog za realizaciju)...

I sta si opet uradio izgubio si port i opet cekanje, ne moze bas to tako kako si ti zamislio ali bilo bi lepo i NORMALNO da je tako,ali......
Pozz
[ AlexR @ 24.05.2007. 20:18 ] @
Citat:
djricky: za isti model ili neki drugi?

Isti model nazalost, nedaju drugi model fizickim korisnicima :(

Aleksandar1987 i mene izludjuje pucanje nakon neke kratke neaktivnosti na netu, sem sto i kad sam "aktivan" puta i to bas cesto. Pisi sta uradi.

ps. kao sto djricky rece sustanje najverovatnije dolazi usled neispravno povezanog splitra najverovatnije.
[ freeman @ 25.05.2007. 01:25 ] @
Kao sto rece djricky, problem je generalno sa Telekomovim DSLAM-ovima koji ne saradjuju najbolje sa pojedinim modelima modema koji su kod nasih provajdera najcesce zastupljeni (Sagem F@ast 800 / AOL Actiontec). Verat verovatno deli ono sto ima trenutno na lageru. Ukoliko imas mogucnosti, nabavi TP Link 8810 ADSL router. To je jedan od modela koji se, za sada, pokazao sasvim pristojno, a cena mu je oko 2800 din. Kao prelazno resenje, dok ne nabavis router, pokusaj da eksperimentises sa ova dva programa:

http://www.sedivy.com/keepras/
http://www.zdnet.fr/telecharge...he/0,39021313,39064800s,00.htm

To bi trebalo da ti bar, koliko-toliko sredi problem.
[ saleksand @ 11.06.2007. 00:24 ] @
Pre mesec dana sam postao korisnik verat adsl-a, dobio actionshit modem i zajedno sa njim isti problem. Srecna okolnost je ta sto dok je veza aktivna (dok nesto skidam, otvaram stranice itd.) sve radi kako treba. Medjutim zbog ovog problema surf netom je prilicno otezan tipa: tipkam ovu poruku ili bacim oko na neku stranicu duze od 2 minuta= nema protoka= pukla veza!

Zovem tehnicku podrsku, objasnim im problem, lik me odmah pita jel actiontec modem koji sam dobio i otvoreno mi kaze da su ti modemi tesko sr...nje (ne bas tolko eksplicitno) i kaze mi da treba da zamenim modem za neki drugi.
Odmah posle toga zovem centralu-Gavrila Principa i pitam kad mogu da dodjem da zamenim modem, na sta oni odgovaraju u stilu: sinak kad god hoces ali mi nemamo ovlascenja da ti damo bilo sta drugo osim takvog istog modema.

Mislim da je stvar u modemu a ne telekomu, resenja su sledeca:

1.Zamena provajdera. Ovo je najgore resenje jer to znaci novih mesec-dva bez adsl-a.Dok se odjavim kod verata i prijavim kod nekog drugog, pa onda novo cekanje da agilni ljudi u telekomu ponovo saberu 2+2 i povezu dve zice izmedju raznih pauza i ispijanja kafa. Pa cak i da to uspe za krace vreme sta ako kod drugog provajdera budem dobio modem sa slicnim problemom, moj drug kod sezama sa nekim conextant modemom ima isti problem.

2.Kupovin rutera o vlastitom trosku. Ovo je cini mi se najbolje resenje koj kosta oko 3000din. Ipak pre ovoga treba proveriti da li je zaista problem u modemu, dakle pozajmis od nekoga neki dobar ruter i ako radi kupis isti takav.

3.Softversko resenje: postavis time between redial attempts na 1s i stikliras redial if line iz dropped u propertis-u adsl konekcije ili skines neki program koji ce da raditi ovo isto tj. da se automatski rikonektuje cim pukne veza.

4.Non stop nesto "danlodujes" u pozadini ili pingujes, tako ce protok pa makar i mnimalan uvek postojati.

Ako neko ima jos koji predlog nek javi.
BTW jel zna neko jel moze ovo go..nce od modema da se potera pod linuxom i kako?
[ moon510 @ 11.06.2007. 10:32 ] @
za ovu 4. opciju se može iskoristiti neka Internet radio stanica, tim pre što slušanje radija preko neta uopšte ne smeta surfovanju. Tako da, em slušaš muziku, em čitaš stranice koliko hoćeš bez prekida veze.
[ demonijum @ 14.06.2007. 11:54 ] @
Koristim adsl kod verata skoro 2 godine. U pocetku sam imao ruter SpeedStream 5861, po preporuci verata (tada se nije izdavao ruter na revers, vec kupovao) i sjajno me sluzio do pre nekoliko nedelja - pokvarilo se napajanje. Tada sam kupio U.S. Robotics ADSL 4-Port Router, podesio ga, veoma jednostavno i sljaka net ko blesav, uopste nemam predstavu kako to izgleda kad puca veza :) (sala mala). Ako stvarno nije problem sa linijom i telekomom, moj ti je savet da pazaris ovaj ruter, mozda resi problem.
Srecno
[ pesdragan @ 11.07.2007. 15:26 ] @
Citat:
Aleksandar1987: Evo i ja da se ukljucim u diskusiju na ovu temu.
Naime od nedavno sam postao korisnik Veratovih ADSL usluga (256/64) sa SAGEM modemom. Od samog pocetka imam problem sa pucanjem veze nakon male - kratkotrajne neaktivnosti na mrezi. Nakon toga moram da prekinem konekciju koje uopste nema i da se ponovo konektujem. Danas sam zvao tehnicku podrsku gde mi je receno da pokusam da promenim firewall i antivirus. Ukoliko se i tada nastavi problem poslace ekipu tehnicke podrske na teren da provere stvar. Uzgred da napomenem nakon instaliranja ADSL, u drugoj prostoriji (na drugoj utelefonskoj uticnici u stanu) postoji sustanje na telefonskom aparatu. Koliko vidim glavni problem je ovde Telekom.
Ne znam da li sam u pravu?

Ovo sto susti telefon koji je prikljucen na drugu telefonsku uticnicu nije no lose postavke ADSL opreme vec se radi o tome da bi morao da kupis neki "micro filter" - izgleda slicni kao spliter (kosta oko 400din) i da njega prikljucis posle uticnice a pre tog drugog telefona.