[ vaske555 @ 21.05.2007. 14:33 ] @
Sta preporucujete:

1. pripremiti sve podatke za stampu, recimo u na adresi /blabla/stampa.php i zatim stampati preko browsera sa File->Print...?

ili

2. Pripremiti podatke i pritiskom na dugme stampaj poslati sve to stampacu?

Uzgred, tacka pod 2. kako bi ona izgledala u Smarty-ju odnosno php-u posto nisam imao iskustva sa stampanjem interesuje me koje funkcije stampaju na papir, tj pozivaju stampac i njumu prosledjuju formu....?


Sve sto je potrebno da se odstampa lepo fajl...uzgred podaci su iz baze, a potrebno je ubaciti i memorandum firme na vrh... i naravno podaci na footer...ali to sve cuvam kao jpg. Ili da napravim jedan word file univerzalni pa da prepozovem preko php-a sa podacima iz baze, a u tom file-u da mi se nalazi memorandum i ostali podaci firme...

Ne znam svasta mi pada na pamet, zato bih da mi neko pojasni stvari...?
[ mb_sa @ 21.05.2007. 15:33 ] @
Najlaska ti je prva varijanta, samo pomocu JSa, kao npr. <a href='javascript:;' onClick='window.print();return false'>Isprintajte ovu stranicu.</a> pozoves onaj windows dialog za printanje, cime dakle izbjegavas korake File/Print. Napravis include header i footera, kreiraj css sa formtiranje ispisa i to e je to. ovo rjesnje ima najmanje veze sa PHP-om!

ja cistom sumnjam, tj. koliko znam da ne postoje neke php funkcije (mozda smarty??!!) koje 'komunicraju sa stampacom'!
[ vaske555 @ 21.05.2007. 18:59 ] @
Da li na ovaj nacin kao sto si opisao, mogu da ogranicim da mi se ne printa dole u footeru, ona putanja koja se iznce printa kada stampas nesto iz browsera?
[ mb_sa @ 21.05.2007. 20:05 ] @
Citat:
vaske555: Da li na ovaj nacin kao sto si opisao, mogu da ogranicim da mi se ne printa dole u footeru, ona putanja koja se iznce printa kada stampas nesto iz browsera?U principu ne, jer se sadrzaj prinmta iz okvira browsera!
Jedino da korisnik/posjetioc u svom browseru pod File/Page Setup[IE] ukloni parametre za header - "&w&bPage &p of &P" i footer - "&u&b&d". Ako radis neku internu aplikaciju, onda ovo ima smisla, podesis ovo i radi, inace nema.

Ako ti bas smetaju ovaj header i footer, onda meni jedino na um pada da sadrzaj prebacis u pdf (iil doc) i prikazes ga posjetiocu, pa da ga isprinta kroz vlastiti PDF viewer - što je po meni dosta 'napadno' za jednog pojsetioca.
[ vaske555 @ 21.05.2007. 23:12 ] @
U pitanju je interna aplikacija, tako da ce iskljucivanje istih biti sasvim ok...:)

Hvala puno mb_sa